ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πούτιν για Ουκρανία: Μας ανησυχεί η προοπτική προσχώρησης στο ΝΑΤΟ - Δικαίωμά μας η ασφάλεια


Την έντονη ανησυχία της Μόσχας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετέφερε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον απόηχο και της χθεσινής επικοινωνίας με τον Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αναγνωρίζει την ισορροπημένη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία παρ’ ότι συμμετέχει σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

«Δεν μπορεί να μην μας ανησυχεί η προοπτική προσχώρησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ύστερα από αυτό θα ακολουθήσει η ανάπτυξη των βάσεων εκεί. Βασιζόμαστε στο ότι οι ανησυχίες μας θα εισακουστούν αυτή τη φορά. Βλέπουμε ήδη αντιπυραυλικά συστήματα στη Ρουμανία. Έχουμε εντύπωση ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και στην Ουρανία», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Κάθε χώρα, όπως είπε, αναφερόμενος στην Ουκρανία, δικαιούται να επιλέξει τον βέλτιστο τρόπο ασφάλειας, αλλά αυτό δεν μπορεί να υπονομεύει την ασφάλεια της Ρωσίας και τόνισε ότι η Μόσχα δικαιούται να εξασφαλίσει τη δική της ασφάλεια κατηγορώντας το ΝΑΤΟ ότι ακολουθεί μια συγκρουσιακή πολιτική.

Ανακοίνωσε πάντως ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο Μπάιντεν να συσταθεί μια ειδική επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα, με τις δύο πλευρές να κάνουν κάθε μια τις δικές της προτάσεις, τις οποίες θα αποκαλύψει όταν θα έρθει η ώρα.

«Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση και η Ελλάδα στο θέμα αυτό τηρεί μια στάση εγκράτειας. Η θέση της δεν είναι ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο μπλοκ, αυτή της η στάση δεν εμποδίζει την ανάπτυξη των σχέσεων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα «δεσμεύεται από τις συλλογικές αποφάσεις», ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, είπε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας θετική τη διεξαγωγή συζήτησης μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν, ευελπιστώντας σε αποκλιμάκωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια