ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι ελεεινοί άνανδροι μισογύνηδες: Ρωτάγαμε και κάναμε συσκέψεις με εισαγγελείς για τη γυναίκα του Στουρνάρα (Βίντεο)Είναι ή δεν είναι παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης το να καλούνται οι εισαγγελείς σε συσκέψεις με υπουργούς;

Πρόσφατα, o πρώην αν. υπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Τσίπρα, Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ομολόγησε πως ο ίδιος μαζί με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή (αυτόν το κρυστάλλινο πολιτικό της Αριστεράς και της Προόδου) πραγματοποιούσαν συσκέψεις (όντας υπουργοί) με εισαγγελείς για το πώς θα «δέσουν» τη γυναίκα του Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αν αυτό δεν συνιστά καραμπινάτη παρανομία και καταστρατήγηση της διάκρισης των εξουσιών τότε τι άλλο σημαίνει; Από πότε οι εισαγγελείς δίνουν αναφορά για το έργο τους σε συσκέψεις με υπουργούς μιας κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή;

Είναι ή δεν είναι παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης το να καλούνται οι εισαγγελείς σε συσκέψεις με υπουργούς και αυτοί να τους καθοδηγούν προς ποιά κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν ή οι εισαγγελείς να απολογούνται για την έρευνα τους, ενώπιον τους; Αλήθεια, πότε έγινε αυτή η συνάντηση; Ποιοι συμμετείχαν; Θέλω να πιστεύω ότι μετά τη σημερινή αποκάλυψη της στήλης, θα δοθούν πειστικές απαντήσεις τουλάχιστον από τον Κοντονή που το τελευταίο χρονικό διάστημα, εμφανίζεται διατεθειμένος να αποκαλύψει τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τι ανέφερε ο αψύς Σφακιανός

Παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον το απόσπασμα της ομιλίας του Πολάκη και αυτό γιατί καταδεικνύει την κουλτούρα, κυρίως όμως τη λογική που επικράτησε τα χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα. Αν μπορούσαν θα ασκούσαν οι ίδιοι οι υπουργοί διώξεις. Επειδή όσα θα διαβάσετε παρακάτω είναι λόγια ενός πρώην υπουργού, νομίζω ότι σήμερα, εκτός από την κυβέρνηση και τα κόμματα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης: «Ερωτάω εγώ στο ενδιάμεσο, στο τρίμηνο, το εξάμηνο, το οκτάμηνο, το εννεάμηνο (εννοεί για το ΚΕΛΠΝΟ και τη σύζυγο Στουρνάρα). Κάποια στιγμή γίνεται μία συνάντηση, επίσημη θεσμικότατη, με εισαγγελείς που υποτίθεται τους είχαμε πάει τα στοιχεία, τους ξαναπήγαμε και άλλα στοιχεία, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης τότε τον κ. Κοντονή. Λέω παιδιά τι γίνεται; Έχουμε φέρει αυτά τα στοιχεία, θα προχωρήσει η διαδικασία; Μία κουβέντα θα σας πω μόνο. “Ξέρετε για τη μία υπόθεση που αφορά τη γυναίκα του κ. Στουρνάρα δεν μπορούμε να την προχωρήσουμε γιατί δεν έχουμε βρει ακόμα ποια ήταν αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ στη συνεδρίαση που έκανε την απευθείας ανάθεση”. Ένα χρόνο μετά….».

Δείτε το σχετικό βίντεο


Ν.Δ.: Να πάρει θέση ο κ.Τσίπρας για την παρακρατική λειτουργία επί των ημερών της διακυβέρνησής του


«Ο κ. Πολάκης αποκάλυψε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, συμμετείχε σε συσκέψεις μαζί με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και εισαγγελείς για το πώς θα “δέσουν” τη σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και επισημαίνει: «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και alter ego του κ. Τσίπρα αποκαλύπτει μια παρακρατική λειτουργία σαν να πρόκειται για κάτι απολύτως φυσιολογικό. Δείχνει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβανόταν και πώς αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τη λειτουργία της δημοκρατίας, καθώς και τι ακριβώς εννοεί ο κ. Τσίπρας με τον “έλεγχο των αρμών της εξουσίας”. Πώς είναι δυνατόν εισαγγελείς να συσκέπτονται για υποθέσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη με υπουργούς;

Μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ συνέβησαν αυτά στη χώρα, όπως η περίφημη επίσκεψη του κ. Δ. Τζανακόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (Φεβρουάριος 2018), και χθες το alter ego του κ. Τσίπρα, ο κ. Πολάκης μας είπε ωμά ότι θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια. Όσα λέει ο κ. Πολάκης αποκαλύπτουν την ολοκληρωτική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαρκή προσπάθεια να χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για τους πολιτικούς του στόχους. Ο κ. Κοντονής καλείται να απαντήσει για όσα αποκαλύπτει ο κ. Πολάκης. Ο κ. Τσίπρας καλείται επίσης να πάρει θέση για την παρακρατική λειτουργία επί των ημερών της διακυβέρνησής του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Κοντονής για δηλώσεις Πολάκη: Ουδέποτε συναντήθηκα με εισαγγελικούς λειτουργούς για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ


Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

«Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη τελευταία δήλωση του πρώην αν. υπουργού Υγείας, στην οποία αναφέρομαι ότι συμμετείχα σε συνάντηση με εισαγγελικούς λειτουργούς, σχετιζομένη με την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ», δήλωσε ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Ουδέποτε συναντήθηκα με εισαγγελικούς λειτουργούς για την παραπάνω υπόθεση και δεν γνωρίζω τι ενδεχομένως έχει διαμειφθεί μεταξύ εισαγγελέων ( και ποιων;) και του πρώην αν. υπουργού υγείας.

Εντύπωση προκαλεί όμως και η ανακοίνωση της ΝΔ γιατί εαν ο πρώην αν. υπουργός υγείας απευθύνθηκε σε εισαγγελικούς λειτουργούς για να πληροφορηθεί και μόνο την πορεία μια εισαγγελικής έρευνας, αυτό δεν μπορεί να συνιστά "ολοκληρωτική νοοτροπία".

Είναι προφανές ότι η ΝΔ έχει ανάγκη για να επιβιώσει τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως η κοινωνία δεν έχει ανάγκη κανέναν από τους δυο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια