ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τα ψέματα/ΜΕΘ : Ο Ξανθός «αδειάζει» ΣΥΡΙΖΑ και Γιαννάκο


Με ξεκάθαρο τρόπο ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός καταρρίπτει τα ψέματα Γιαννάκου για τις ΜΕΘ.

«Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική, δεν θεωρώ ότι συμβαίνει και ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα» σημείωσε απαντώντας στους ισχυρισμούς για 47 κρεβάτια ΜΕΘ που κρατούνται… καβάντζα.

Δείτε το βίντεο


Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε ότι ορισμένοι κρατούν κλίνες ΜΕΘ, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν VIP ασθενείς με κορωνοϊό, πράγμα που διέψευσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας «ψευδέστατες» τις δηλώσεις. Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση της κα Παγώνη η οποία έκανε λόγο για συκοφαντίες.

Απαντώντας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «όσοι διακινούν ψέματα λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν», επεσήμανε ο κ. Πλεύρης.

«Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν ψέματα λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν», δήλωσε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

Φυσικά η «καταγγελία» αξιοποιήθηκε από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα συγκεκριμένος λογαριασμός στο twitter κάλεσε σε… κινητοποίηση.

Ενδιαφέρον όμως προκαλεί ότι ο παραπάνω λογαριασμός διασπείρει συστηματικά ψέματα κατά της κυβέρνησης, έχοντας διακινήσει στο παρελθόν και το χυδαίο hashtag #Μητσοτακη_που_ειναι_τα_παιδια, οδηγώντας μάλιστα την Ειδική Γραμματέα για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

https://tomanifesto.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια