ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η “φιλόξενη” στους πρόσφυγες Τουρκία! Έκαψε ζωντανούς Σύρους διότι…

Τούρκος έκαψε ζωντανούς τρεις Σύρους πρόσφυγες στην περιοχή της Σμύρνης, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το περιστατικό σημειώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου αλλά τώρα έγινε γνωστό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης δεν είχε καμία διαφορά με τα θύματα. Οι Σύροι εργάζονταν σε τοπικό λατομείο.

Ο Τούρκος έριξε βενζίνη στον παλαιό οικίσκο όπου διέμεναν και έβαλε φωτιά. Τα θύματα ήταν ηλικίας 17, 21 και 23 ετών. Δράστης είναι ο Κεμάλ (τυχαίο;) Κορουκμάζ ο οποίος συνελήφθη αργότερα όταν μαχαίρωσε δύο ανθρώπους. Τότε ομολόγησε ότι έκαψε ζωντανούς και τους τρεις Σύρους.

Ο Κορουκμάζ είχε δηλώσει σε συνάδελφό του στον εργασιακό του χώρο ότι θα κάψει τους Σύρους. Ο αδελφός ενός εκ των Σύρων νεκρών προειδοποιήθηκε από την τουρκική αστυνομία να “παραμείνει σιωπηλός”. Ο Κορουκμάζ δήλωσε πως τα κίνητρά του ήταν εθνικιστικά.

Ο 40χρονος δράστης όμως δεν είναι ένας τυχαίος “τρελός”… Είχε υπηρετήσει στην JİTEM, την “ειδική ομάδα” της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και είχε λάβει μέρος σε μυστικές επιχειρήσεις. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι σκότωσε τους Σύρους γιατί αποτελούν φτηνό εργατικό δυναμικό και ο ίδιος στερήθηκε την κοινωνική ασφάλιση.

https://www.defence-point.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια