ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

"Μούτσοι" ΕΠΑΜούτσοι αρνητές στην Πάτρα ζητούσαν πραξικόπημα και σύλληψη της Σακελλαροπούλου


Οι διαθέσεις των αρνητών «Θεματοφυλάκων» είχαν διαφανεί στην Πάτρα από το περασμένο καλοκαίρι, όταν εκατοντάδες άτομα συγκεντρώνονταν κάθε Τετάρτη ή Κυριακή απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, στην αρχή ανοργάνωτα και ασύντακτα.

Το πεδίο όμως άνοιγε διάπλατα για τη δράση ακροδεξιών στοιχείων και ομάδων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, στις 16 Ιουλίου, σε μια τέτοια συγκέντρωση, έπεφταν οι μάσκες για τους πραγματικούς υποκινητές που υποδαυλίζουν το αυτοαποκαλούμενο κίνημα των αρνητών του εμβολίου για αλλότριους σκοπούς.

Σε μια τέτοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε εμφανιστεί ως κεντρικός ομιλητής, ένας ναύαρχος εν αποστρατεία ονόματι Α. Παπαντωνίου που φέρεται να κινείται στον χώρο του ΕΠΑΜ και επικαλούμενος τις γνωστές θεωρίες περί κατοχής της χώρας από αντισυνταγματικές κυβερνήσεις, έφτανε στο σημείο να ζητά την έγκριση ψηφίσματος δια βοής, με το οποίο καλούνταν οι δικαστικές αρχές της ώρας να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης εναντίον της Βουλής και της Προέδρου της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία.

Ο ομιλητής, ευρισκόμενος σε έπαρση και χειροκροτούμενος από το πλήθος, καλούσε και την ΕΛΑΣ «να υλοποιήσει άμεσα τα εντάλματα σύλληψης και τις Ενοπλες Δυνάμεις να στηρίξουν την προσωρινή κυβέρνηση που θα επιλέξει πρωτογενώς ο λαός και να ασφαλίσει την πατρίδα κατά την κρίσιμη μεταβατική περίοδο».

Και η Αστυνομία που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, αντί να πάρει τον κύριο από το χέρι για τα περαιτέρω, παρακολουθούσε χωρίς να κάνει κάτι, ενώ γινόταν μάρτυρας τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Η «Π» είχε προειδοποιήσει από τότε πως τα συγκεκριμένα καλέσματα αποτελούσαν στην ουσία ποινικό αδίκημα, αλλά σε καμία αρμόδια αρχή «δεν είχε ιδρώσει το αφτί».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, τα ίδια άτομα διαδήλωναν έξω από το Επισκοπείο, υβρίζοντας και προκαλώντας τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για τη θέση που είχε πάρει υπέρ του εμβολιασμού.

Τώρα φτάσαμε στις ευθείες απειλές ακόμα και ένοπλης δράσης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια