ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η βλακεία δεν είναι ανίκητη!


Ως φιλελεύθεροι είμαστε υπέρ της ελεύθερης βούλησης του ατόμου. Με τους αρνητές, όμως, έχουν παραβιαστεί ανοικτές θύρες. Η πλειονότητα των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας έχει υιοθετήσει την τακτική της ασυδοσίας (κάνω ότι θέλω και δεν με νοιάζει ο διπλανός μου) και έχει απορρίψει την ενεργητική φύση της ελευθερίας (κάνω ό,τι μπορώ για να μην επιβαρυνθεί ο συμπολίτης μου). Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να βρούμε έναν λόγο για να πούμε «όχι» στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε μία δύσκολη απόφαση, αφού είναι βέβαιο ότι αυτή θα έχει στο τέλος πολιτικό κόστος. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στις ηλικίες άνω των 60 είναι επιβεβλημένη από την εξέλιξη των πραγμάτων. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μία δύσκολη απόφαση, αφού το τείχος της άρνησης είναι καλά στεριωμένο στον σκληρό πυρήνα των θρησκόληπτων συμπολιτών μας και των «φωτεινών» καθοδηγητών τους. Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη σημαίνει ανοικτό πόλεμο με τους αντιεμβολιαστές και χιλιάδες δυσαρεστημένους ψηφοφόρους. Αλλά η υποχρέωση ενός πρωθυπουργού είναι πρώτα απ’ όλα απέναντι στο έθνος και στο μέλλον του.

Για να το πούμε κι αλλιώς, βρέθηκε πρωθυπουργός που αντί να χαϊδέψει αυτιά, επέλεξε να στεναχωρήσει μισό εκατομμύριο εν δυνάμει ψηφοφόρων. Και αυτό επειδή εκτίμησε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός (με «ποινή» μια μηνιαία σύνταξης το χρόνο) θα σώσει χιλιάδες ζωές ευπαθών συμπολιτών μας, και παράλληλα θα αποσυμφορήσει μονάδες εντατικής θεραπείας τις οποίες σήμερα καταλαμβάνουν ως επί το πλείστον ανεμβολίαστοι μεγαλύτερης ηλικίας, στερώντας το δικαίωμα της θεραπείας από εκατοντάδες συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν άλλες ασθένειες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, που αντί για υπεύθυνη αντιπολίτευση επιλέγει ακόμη και στην πιο δύσκολη ώρα να ασκεί πολιτική Μαυρογιαλούρου, ας ξαναδιαβάσουν την ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν χθες για να καταλάβουν ότι όχι μόνο δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, αλλά ούτε για να εκφράσουν μια στοιχειοθετημένη άποψη.

Αντί επιλόγου η στήλη συγκράτησε και δημοσιεύει ένα σχόλιο που διάβασε χθες σε ένα χρηματιστηριακό blog (www.soltrade.gr του κ. Νίκου Σολανάκη) από τον χρήστη με το ψευδώνυμο DrLeon, το οποίο τη βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Ο ανώνυμος σχολιαστής έγραψε ότι η χώρα (σ.σ: όχι ο Πρωθυπουργός ή η κυβέρνησή του, αλλά η χώρα) «απέδειξε ότι ανήκει στη Δύση και στον πολιτισμένο κόσμο. Ότι η επιστήμη και η λογική επικράτησαν του τσαρλατανισμού της παράνοιας και των μεσαιωνικών αντιλήψεων και η κοινωνία δεν μπορεί πια να θεωρεί φυσιολογικό τους 100 νεκρούς την ημέρα και να σφυρίζει αδιάφορα σαν να μην τρέχει τίποτα. Ότι τα δικαιώματα των συντεταγμένων εμβολιασμένων πολιτών είναι ανώτερα από τις καταστροφικές ιδεοληψίες των ανεμβολίαστων. Ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει επιτέλους να προστατευτεί από τις αντικοινωνικές συμπεριφορές που μας σπρώχνουν καθημερινά στην καταστροφή».

Συντασσόμαστε με την άποψη αυτή και θέλουμε να πιστεύουμε ότι όπως η βλακεία δεν είναι ανίκητη, ούτε οι αντιεμβολιαστές είναι ανίκητοι.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια