ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Νίκος Δένδιας συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο: Σε Αυστρία, Νιγηρία, Αγκόλα, Γαλλία τις προσεχείς ημέρες

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχεται τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sultan bin Ahmed Al Jaber , στο ΥΠΕΞ την περασμένη Τετάρτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Τον διπλωματικό μαραθώνιο θα συνεχίσει τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με σκοπό την προώθηση των θέσεων της χώρας μας, αλλά και την εμπέδωση των δεσμών που έχει οικοδομήσει.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές καταρχήν αναμένεται να μεταβεί στην Βιέννη την πρωτοχρονιά, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Αυστριακού ομολόγου του Alexander Schallenberg, όπου αναμένεται να παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή και του, μέχρι πρότινος, ΥΠΕΞ Michael Linhart, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Αυστριακού Πρέσβη στο Βερολίνο.

Προηγουμένως, επίσης κατόπιν πρόσκλησης του κ.Schallenberg, οι δύο ΥΠΕΞ θα παρακολουθήσουν από κοινού την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία έχει ταχθεί επανηλειμμένα υπέρ των θέσεων μας στο πλαίσιο της ΕΕ.

Επίσης, ο κ. Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα, στις 4 Ιανουαρίου, τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ Πρίγκιπα Faisal, στη συνέχεια της διμερούς επίσκεψης στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και της συμμετοχής του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στο Φόρουμ Φιλίας τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.

Μετά, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Υποσαχάριας Αφρικής, την Νιγηρία και την Αγκόλα, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας αναμένεται να μεταβεί στην Βρέστη για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Κατά την παραμονή του στη Γαλλία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται οι νέες Ελληνικές φρεγάτες και να έχει διμερείς επαφές με τον Γάλλο ομόλογο του Jean-Yves Le Drian, με την συμμετοχή επίσης των υπουργών Άμυνας Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Γαλλίας Florence Parly.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια