ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ποιοι και γιατί σφάζονται για το (από)κομμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι», κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα

Ο εκλιπών δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Κ.ΕΛ.ΑΝ Αθήνα, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ


Ο Γιώργος Τράγκας, ανεξαρτήτως τι άποψη είχε ο καθένας για τις ιδέες και τη δημοσιογραφία του έκανε… γκελ σε μια σημαντική μερίδα του κοινού γι’ αυτό και πάντα οι εκπομπές του ήταν περιζήτητες από αρκετούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς.

Όσα επί χρόνια κεφαλαιοποιούσε αποφάσισε να τα μετρήσει στην πράξη ιδρύοντας, τον Φεβρουάριο του 2021 το δικό του πολιτικό κόμμα με την πλήρη ονομασία Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων.

Παρά το γεγονός ότι επί μήνες μιλούσε για την κατάργηση των διαχωρισμών, για τη Δημοκρατία και την πολυσυλλεκτικότητα, το κόμμα δεν κατάφερε ούτε μια στιγμή να ξεφύγει από την κατηγορία «άλλο» στις δημοσκοπήσεις αθροιζόμενο μεταξύ πολλών ακόμη σε ένα συνολικό ποσοστό που κινείται μεταξύ του 2,5 και 3,5%.

Είναι προφανές ότι ένα κόμμα που δεν κατάφερε με την ισχυρή φωνή του ιδρυτή του να καταγραφεί σχεδόν πουθενά και υπήρχε στην επικαιρότητα μόνο μέσα από την καθημερινή παρουσία του Γιώργου Τράγκα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις μοιάζει καταδικασμένο τώρα που αυτός δεν υπάρχει πιά.

Κι όμως, τώρα, 9 ημέρες μετά το θάνατό του από κορωναϊό ξέσπασε μια «τρικυμία σε ποτήρι» για την διαδοχή και το μέλλον.

Αρχικά ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα, Παντελής Ζήλος κατήγγειλε αυθαίρετες διαδικασίες σχετικά με τον διορισμό νέου προέδρου στο Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάρις Κουρτζίδης τον οποίο προφανώς εννοούσε ο κ. Ζήλος απαντώντας, έκανε λόγο για προσπάθεια ορισμένων να δουν το κίνημα ως λάφυρο και απείλησε με αποκαλύψεις.

Τι έγραψε ο Παντελής Ζήλος

Σε ανακοίνωσή του την οποία υπογράφει και η οικογένεια του εκλιπόντος, επισημαίνεται ότι η εκλογή νέου προέδρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και αναφερόμενος στον εκπρόσωπο τύπο του κόμματος επισημαίνει ότι «δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ζήλου:

«Το Κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Γεώργιο Τράγκα και ήταν αποτέλεσμα προσωπικής του έμπνευσης και οράματος και μάλιστα το σήμα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» έχει προγενέστερα καταχωρηθεί νόμιμα επ’ονόματί του ως εθνικό και κοινοτικό σήμα.

Ο Γιώργος Τράγκας ορίστηκε, σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος Πρόεδρος και με τις εξουσίες που αναφέρονται σε αυτό. Στο ίδιο καταστατικό προβλέπονται με απόλυτη σαφήνεια οι διαδικασίες για την σύγκληση του Συνεδρίου και την εκλογή των οργάνων του.

Οποιαδήποτε ενέργεια να «αυτοχρισθεί» κάποιος πρόεδρος του Κινήματος, είναι αντίθετη στους όρους του καταστατικού, καθώς και στη βούληση του εκλιπόντος Γεωργίου Τράγκα, η μνήμη του οποίου οφείλει να παραμείνει αλώβητη.

Ήδη και μόλις 9 ημέρες μετά το θάνατο του Ιδρυτή Γεωργίου Τράγκα, επισπεύδονται αυθαίρετα «διαδικασίες» αυτοδιορισμού προέδρου του Κινήματος και χορήγησης «ψήφου εμπιστοσύνης» κατά πλήρη παράβαση των όρων του καταστατικού και της προβλεπόμενης διαδικασίας, ως και των αρχών ψηφοφορίας (έμμεση αποδοχή εκ της μη αποστολής απαντητικού email !) και μάλιστα με την ταυτόχρονη χρήση ευφάνταστων και φανταστικών σεναρίων και συνομιλιών, δήθεν, λίγο πριν το θάνατο του Προέδρου.

Η εκλογή του Προέδρου του Κινήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου του Κινήματος, (Εκπρόσωπος Τύπου) με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και έγκριση του Προέδρου. Τα παραπάνω οφείλουν να γίνουν κατανοητά και απολύτως σεβαστά και οι τυχόν «επισπεύδοντες» να απέχουν από αντίστοιχες ενέργειες υπό τον μανδύα της δήθεν συνέχισης του οράματος του Προέδρου, χρησιμοποιώντας την υποδομή, τους στόχους του κινήματος και κυρίως το πολιτικό όραμα του θανόντος, προς ικανοποίηση προφανώς προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών.

Είναι πραγματικά αδιανόητο όταν το χώμα που τον έχει σκεπάσει είναι ακόμα νωπό, να έρχονται στο προσκήνιο ανενδοίαστα, προσωπικές φιλοδοξίες προσώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, με έναν τρόπο και μια ταχύτητα που προσβάλλει τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου Τράγκα, την οποία η οικογένειά του και τα μέλη του Κινήματος έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε.

Όποιος εκφράζει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του Κινήματος οφείλει να το πράξει στα πλαίσια και σύμφωνα με τα οριζόμενα από το καταστατικό του κινήματος και κυρίως μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, στην βάση και με τις αρχές που χάραξε ο ιδρυτής του, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του. Οτιδήποτε πέραν αυτού, χαρακτηρίζεται κατ’ ελάχιστον προσβολή και βεβήλωση.

Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου, Παντελής Ζήλος

Η Οικογένεια του Γεωργίου Τράγκα»

Η απάντηση του Πάρι Κουρτζίδη

Απαντώντας στην ανακοίνωση του διευθυντή και της οικογένειας του Γιώργου Τράγκα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Πάρις Κουρτζίδης, εμφανίζεται ως υπερασπιστής του εκλιπόντος.

«Ο πρόεδρος ζήτησε να υπερασπιστώ τον ίδιον και το κίνημα μέχρι τέλους. Να αγνοήσω τυχόν οικείους υποκριτές και Φαρισαίους… Αν όμως δεν σεβαστούν τις πολιτικές επιθυμίες του, αν πάνε να βλάψουν την ορθόδοξη συνέχεια των Ελεύθερων Ανθρώπων, αν τολμήσουν να δουν το κίνημα ως κληρονομιά ή ως λάφυρο για συμψηφισμούς με τον “Λουδοβίκο”, τότε να μην τους καλύψω άλλο… Να ανοίξω στόμα και χαρτιά… κι ας μην ξέρουν πού να κρυφτούν μετά! Η δε επιλογή στα εγκαίνια του Κ.ΕΛ.ΑΝ. όταν με κάλεσε δίπλα του για να κόψουμε μαζί, ταυτόχρονα, το πρώτο κομμάτι, ασφαλώς και ήταν άκρως συμβολική…».

Στη συνέχεια ο κ. Κουρτζίδης επανήλθε και με νέα ανάρτησή του στο Facebook κατηγορεί την οικογένεια του εκλιπόντος πως κλαίει με κροκοδείλια ενώ τον διευθυντή, δίχως να τον κατονομάσει, τον χαρακτηρίζει θρασύδειλο.

«Θα πρότεινα σε έναν διευθυντή θρασύδειλο… και σε μια οικογένεια που κλαίει με κροκοδείλια… Πριν βγάζουν συκοφαντικές, στρεβλές και fake ανακοινώσεις στον τύπο, να φροντίζουν να πληρώνουν τουλάχιστον μισθούς και δώρα στο προσωπικό, τέτοιες μέρες Χριστουγέννων… Μην τολμούν με ανεκδιήγητο κυνισμό να προσβάλουν τη μνήμη του αδικοχαμένου και αείμνηστου… Μη ζητάνε να περάσουν 40 μέρες και μετά βλέπουμε…

Γιατί σε μένα ο ίδιος είπε, χωρίς να τον ρωτήσω, από μόνος του ο άνθρωπος, μιλώντας στο τηλέφωνο πριν διασωληνωθεί, πως τα είχε όλα τακτοποιήσει…

Οφείλω δε να πω ότι… σ’ εμένα ψέματα δεν είπε ποτέ!

Ήταν πάντα κύριος απέναντι μου, όπως κι εγώ σε αυτόν!
Φίλος και αδελφός! Για πάντα ΜΑΖΙ.»


https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια