ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΕΕ: Παρήγγειλε 180 εκατ. δόσεις εμβολίου προσαρμοσμένο στην ΌμικρονΤα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησαν σε παραγγελία άνω των 180 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των BioNTech/Pfizer, που είναι προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με το Reuters.

Η Pfizer και η BioNTech ξεκίνησαν την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου εμβολίου για την Όμικρον στις 25 Νοεμβρίου και είπαν ότι θα μπορούσαν να το έχουν έτοιμο τον Μάρτιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι οι ηγέτες της ΕΕ έχουν ενεργοποιήσει ρήτρες στη σύμβαση που υπογράφηκε με τους παρασκευαστές εμβολίων που τούς επιτρέπουν να ζητήσουν την ανάπτυξη προσαρμοσμένου εμβολίου εντός 100 ημερών.

Τα προσαρμοσμένα εμβόλια θα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν ανοσολογική προστασία έναντι της παραλλαγής, η οποία είναι πλέον αρκετά διαφορετική από τον αρχικό κορωνοϊό, ώστε τα υπάρχοντα εμβόλια να είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια