ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κ. Καραγκούνης: Η περιγραφή της περιπέτειάς του με τον κορωνοϊό -Η ανάρτηση για το τέλος της 12ήμερης νοσηλείας


Τις δύσκολες στιγμές που πέρασε κατά τη διάρκεια της 12ήμερης νοσηλείας του με κορωνοϊό περιέγραψε με μια ανάρτηση στο Facebook ο Κώστας Καραγκούνης.


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη διασωλήνωση, περιγράφει τα όσα έζησε αυτό το διάστημα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην περίοδο που ο φόβος τον κυρίευσε, όπως χαρακτηριστικά γράφει.


Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Καραγκούνη:


«Δεν συνηθίζω να κάνω προσωπικές αναρτήσεις, αλλά η περίσταση μάλλον το επιβάλλει. Σήμερα μετά από 12 μέρες νοσηλείας πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, όπου και νοσηλευόμουν. Εμβολιασθείς με δύο δόσεις εκκρεμούσε αυτές τις ημέρες να κάνω την τρίτη. Χαμηλά αντισώματα λοιπόν και βέβαια ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Τις πρώτες εννιά ημέρες όλα εξελίσσονταν σχεδόν ομαλά. Δεν είχα ούτε πυρετό ούτε άλλα βαριά συμπτώματα. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι η περιπέτειά μου τελείωνε.


Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική, διότι, όπως αποδείχθηκε, μόλις τότε άρχιζε. Τη δέκατη μέρα από τη στιγμή που νόσησα ο ιός επανήλθε δριμύτερος και με ανάγκασε να μπω στο νοσοκομείο με οξεία λοίμωξη του κατωτέρου αναπνευστικού. Πυρετός, έντονος βήχας, εξάντληση και αναγκαστική παροχή οξυγόνου για να μπορώ να αναπνεύσω.


Οι τρεις πρώτες μέρες νοσηλείας ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Την τέταρτη μέρα αναγκάστηκα να κάνω χρήση σαραντάρας μάσκας. Και τότε είναι που πραγματικά όλα ανατρέπονται και ο φόβος σε κυριεύει. Δεν γνωρίζεις τι θα γίνει την επόμενη μέρα.


Το χειρότερο απ' όλα δηλαδή, ακόμη και από τη νόσηση είναι η ψυχική πίεση που δέχεται ο ασθενής απέναντι στον ιό. Αισθάνεσαι ανήμπορος και αβέβαιος αν θα τα καταφέρεις.


Τελικά, από την πέμπτη μέρα και μετά άρχισε ο οργανισμός να αντιδρά θετικά και στα αντιιικά και στα αντιβιοτικά φάρμακα και όλα καλυτέρευσαν. Δόξα τω Θεώ. Όλα αυτά τα γράφω για ένα και μοναδικό λόγο. Σας απευθύνω μια ταπεινή παράκληση. Ακούστε τους γιατρούς σας, ακούστε τους ειδικούς, κάντε ό,τι σας λένε και προφυλαχθείτε από αυτή την ύπουλη ασθένεια. Και σε κάθε περίπτωση, μη βγάζετε τη μάσκα για κανέναν λόγο. Κανείς να μη βιώσει όσα πέρασα εγώ και χιλιάδες άλλοι όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας.


Εύχομαι υγεία και δύναμη και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον γιατρό μου Σπύρο Σαββανή και το εκπληκτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ελπίς. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!!! Όπως ευχαριστώ και όλους εσάς για τις χιλιάδες ευχές σας όλο αυτό το διάστημα.


Καλές γιορτές σε όλες και σε όλους!».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια