ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γεωργιάδης: Πρόστιμο έως και 1 εκατ. ευρώ για αισχροκέρδεια σε είδη προστασίας από την πανδημίαΗχηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που αισχροκερδούν στα είδη ανάγκης για την προστασία από τον κορονοϊό, όπως οι μάσκες προστασίας, έστειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, θα επιβληθούν πρόστιμα ύψους έως και 1 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι, ενώ ήδη έχει ψηφιστεί το άρθρο για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.

Σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων και τις αποφάσεις της επιτροπής, ο κ. Γεωργιάδης είπε, πως η κυβέρνηση θα δράσει ανάλογα με τις εισηγήσεις τις επιτροπής, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα lockdown.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια