ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αυστρία: Επιβολή καθολικού lockdown - Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από 1η Φεβρουαρίου

Φωτογραφία Αρχείου Ap Newsroom

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον γενικό πληθυσμό και καθολικό lockdown, που περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους, ανακοινώθηκε στην Αυστρία. Ραγδαία εξακολούθησε να είναι η αύξηση των κρουσμάτων και την τρίτη μέρα μετά την επιβολή lockdown για τους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, οι κυβερνήτες κάποιων επαρχιών πίεζαν την κυβέρνηση αναφέροντας ότι θα προχωρήσουν μόνοι τους στη λήψη μέτρων.

Το ολικό lockdown θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τυρόλο, έπειτα από συνομιλίες με τους κυβερνήτες των περιφερειών.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το γενικό πληθυσμό

Ο αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού από τη 1η Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας Wolfgang Mückstein ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το lockdown θα σπάσει το τέταρτο κύμα, και η διέξοδος από το πέμπτο κύμα είναι ο εμβολιασμός, ο εμβολιασμός, ο εμβολιασμός».

«Ο κοινός μας στόχος πρέπει να είναι να εμβολιάσουμε τους ανεμβολίαστους, αντί να αποκλείσουμε τους εμβολιασμένους», είπε ο καγκελάριος Alexander Schallenberg, αλλά πρόσθεσε ότι παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες, «δεν καταφέραμε να εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι.

Επέκρινε τις «ανεύθυνες» εκστρατείες κατά των εμβολίων από Αυστριακούς πολιτικούς, λέγοντας: «Υπάρχουν πάρα πολλές πολιτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα, που έχουν κάνει εκστρατεία κατά του εμβολιασμού. Οι συνέπειες αυτού είναι η πληρότητα στις ΜΕΘ και ο τεράστιος ανθρώπινος πόνος».

«Αυτή η απόφαση δεν μας έρχεται εύκολα. Κανείς από εμάς δεν απολαμβάνει τη λήψη μέτρων που θέτουν όρια στην ελευθερία», είπε ο Schallenberg. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η απόφαση ήταν απαραίτητη γιατί «πάρα πολλοί ανάμεσά μας έχουν ενεργήσει χωρίς αλληλεγγύη».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα προχώρησε σε Lockdown για εμβολιασμένους

Lockdown για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού τέθηκε από Δευτέρα στην Αυστρία, ενώ δεν αποκλείονται ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί αν η κατάσταση εξακολουθήσει να επιδεινώνεται.

Στο 65% ο εμβολιασμός

Περίπου το 65% του πληθυσμού στην Αυστρία είναι πλήρως εμβολιασμένο έναντι της Covid-19, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη δυτική Ευρώπη. Η Αυστρία έχει επίσης ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην ήπειρο, με τον δείκτη επίπτωσης επτά ημερών να διαμορφώνεται σε 925 ανά 100.000 ανθρώπους.

Ο εμβολιασμός καθίσταται πλέον υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό κλάδο, ενώ από σήμερα μπορούν να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Καθώς ο καιρός ψυχραίνει και πλησιάζει ο χειμώνας, ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στην Ευρώπη αυξάνεται, ωθώντας τις κυβερνήσεις να εξετάσουν και πάλι το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, ένα αντιδημοφιλές μέτρο.

Περίπου πριν ένα χρόνο είχε επιβληθεί εθνικό lockdown στη χώρα όταν το τότε κύμα της επιδημίας είχε φτάσει στην κορύφωσή του. Τότε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που είχε καταγραφεί ήταν 9.586.

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια