ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Goldman Sachs για Ελλάδα: Έκρηξη επενδύσεων σε πράσινη και ψηφιακή μετάβαση

Νικόλας Ταμπακόπουλος


Shutterstock

Η αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, με κάλυψη μέρους του επενδυτικού κενού, κυριαρχεί στο πρώτο μέρος υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων του Ταμείου Ανάκαμψης. Από το 2023 και ύστερα στη χώρα μας αναμένεται να επιταχυνθούν μεγάλες επενδύσεις στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Η ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, οδηγεί σε μείωση της ανεργίας. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της νέας έκθεσης της Goldman Sachs.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η Ελλάδα και η Πορτογαλία σε πρώτη φάση πρέπει να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα υπάρχοντα δομικά προβλήματα των οικονομιών τους. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο μέρος εκτέλεσης του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης και αναμένεται να βελτιώσουν τα ποσοστά απορρόφησης των κονδυλίων που θα διατεθούν στις οικονομίες.

Το επενδυτικό κενό, από την υπερδεκαετή κρίση, στη χώρα μας είναι μεγάλο για αυτό και το πρώτο μέρος εκτέλεσης του προγράμματος είναι κομβικής σημασίας για την επίσπευση των επενδύσεων έως το 2025.Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις χώρες της ζώνης του ευρώ είναι η μη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα μπορέσουν να απελευθερώσουν την επενδυτική δυναμική των οικονομιών τους. Η Ιταλία στο πρώτο μέρος του προγράμματος αναμένεται να δώσει έμφαση στην πράσινη μετάβαση, ενώ η Ισπανία στην ψηφιακή.

Η Ελλάδα έως το τέλος του δεύτερου εξαμήνου του 2023 αναμένεται να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των παθογενειών της οικονομίας της και να προωθήσει γενναίες μεταρρυθμίσεις. Από το 2023 και ύστερα αναμένεται στη χώρα έκρηξη επενδύσεων στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια