ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

DW: Συνταγματολόγοι Γερμανίας - Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι συνταγματικός


Ως έσχατο μέσο το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί και συνάδει με το Σύνταγμα χαρακτήρισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γερμανίας, με το νομικό κόσμο να τάσσεται υπέρ της πρακτικής αυτής, με το επιχείρημα ότι «η ατομική ελευθερία σταματά εκεί όπου απειλείται η ελευθερία και η υγεία άλλων».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, σε αντίθεση με τον πολιτικό κόσμο, στους νομικούς κύκλους διαπιστώνεται μια πλειοψηφική τάση. Η κρατούσα άποψη μεταξύ των συνταγματολόγων που έχουν μέχρι στιγμής εκφραστεί δημόσια είναι, ότι το Σύνταγμα επιτρέπει την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Όπως ενδεικτικά δήλωσε ο Φρανς Μάιερ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπίλεφελεντ, «η ατομική ελευθερία σταματά εκεί όπου απειλείται η ελευθερία και η υγεία άλλων». Την άποψη αυτή στηρίζει και το υπουργείο Δικαιοσύνης, σημειώνει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από την άλλη πλευρά, σειρά χριστιανοδημοκρατών Πρωθυπουργών κρατιδίων αλλά και ο χριστιανοκοινωνιστής Πρωθυπουργός της Βαυαρία, Μάρκους Ζέντερ, είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού επειδή, όπως υποστηρίζουν, μόνο κατά αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν οι πολίτες ξανά τις ελευθερίες που τώρα περιορίζονται.

Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι, τα τρία κόμματα που προτίθεται να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση, δεν έχουν πάρει ακόμη θέση. Στελέχη τους εκφράζουν όμως αντικρουόμενες απόψεις. Οι διαφορές δεν εκφράζονται μεταξύ, αλλά εντός των κομμάτων. Στους Χριστιανοδημοκράτες για παράδειγμα ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν και ο υπουργός Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, απορρίπτουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επειδή ένα τέτοιο μέτρο θα δίχαζε την κοινωνία.

Σημειώνει δε ότι με 399,8 κρούσματα κορονοϊού εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους ο δείκτης θετικότητας στη Γερμανία πετυχαίνει νέο αρνητικό ρεκόρ.

Αναμένεται ότι η υγειονομική κατάσταση θα χειροτερέψει και άλλο. Την ίδια στιγμή η εκστρατεία εμβολιασμού δεν προχωρά στο βαθμό που θα απαιτούσαν οι περιστάσεις. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί μόνο το 68% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με επιδημιολόγους, για να επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης» θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί ή να έχει αναρρώσει από κορονοϊό τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού. Εδώ και μέρες η γερμανική κοινή γνώμη συζητά το θέμα της καθιέρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά το παράδειγμα της Αυστρίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια