ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το debate του ΚΙΝ.ΑΛ και ο “πρίγκιπας – σημαιοφόρος του διαλόγου” που έλειπεΠαρακολούθησα με προσοχή το debate των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Παρότι –όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες συζητήσεις– κυριάρχησε ο στερεότυπος κομματικός λόγος, προετοιμασμένος να χωρέσει στα προκαθορισμένα ασφυκτικά χρονικά όρια, υπήρξαν κι αρκετά σημεία που έδειξαν ότι κάτι κινείται σ’ αυτή την παράταξη. Τα σχόλιά μου για το debate θα είναι αντικείμενο επόμενου σημειώματός μου.

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Το παρόν σημείωμα έχει ως θέμα του την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το χθεσινοβραδυνό debate. Μπορεί να ήταν γνωστή εξαρχής, αλλά η τηλεοπτική εικόνα την υπογράμμισε: Όλοι, λοιπόν, πλην ΓΑΠ! Είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογηθεί πολιτικά η απουσία του.

Ακόμα κι αν οι διαφωνίες (για τους όρους) που πρόβαλε δεν ήταν προσχηματικές, και μόνο το γεγονός ότι προέκυψε συμφωνία μεταξύ των υπολοίπων, θα έπρεπε να τον οδηγήσει –για λόγους σεβασμού προς την ευρύτερη εκλογική διαδικασία και προς τους συνυποψηφίους του– να συμμετάσχει.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε στο παρελθόν κατά κόρον εμφανισθεί σαν σημαιοφόρος του δημοκρατικού διαλόγου ενώπιον των πολιτών, της συμμετοχής και του ανοίγματος προς την κοινωνία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια