ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μια ελληνική πόλη στη λίστα του CNN με τις 15 ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης


Μία λίστα με τις ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης παρουσιάζει το CNN. Σε αυτή δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και ελληνική συμμετοχή. Η χώρα μας εκπροσωπείται από την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους και αγαπημένο προορισμό για τους Έλληνες: το Ναύπλιο.


«Το πανέμορφο Ναύπλιο γεφυρώνει το Αιγαίο με την Πελοπόννησο, με το βενετσιάνικο κάστρο του να εκτείνεται ως τη θάλασσα (στην πραγματικότητα υπάρχουν 3 κάστρα για να επισκεφτείτε) και μια όμορφη παλιά πόλη να απλώνεται πίσω από τα παλιά τείχη. To Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, οπότε υπάρχουν αρκετά πράγματα να κάνετε εδώ», αναφέρει το CNN. «Υπάρχει παραλία αν θέλετε να κάνετε ασφαλείς βουτιές ενώ αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για την ιστορία, στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης υπάρχουν εκθέματα που χρονολογούνται από την Μυκηναϊκή περίοδο» σημειώνει.

Φυσικά υπάρχει αναφορά στα σοκάκια της πόλης ενώ το Ναύπλιο απεικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία του αφιερώματος.Όσον αφορά τη λίστα και τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι 15 πόλεις, το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο γράφει: «Παρίσι, Ρώμη, Βαρκελώνη. Μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που είναι στη λίστα των προορισμών που θέλει κάποιος να επισκεφθεί και δικαίως. Όμως, οι μικρές πόλεις της ηπείρου είναι επίσης oνειρικές, με όμορφη αρχιτεκτονική και με πολλές αναφορές από τον πολιτισμό που θα βρείτε και στις μεγάλες, μόνο που εδώ θα τα απολαύσετε όλα αυτά με πολύ λιγότερη κοσμοσυρροή».


Στη λίστα του CNN περιλαμβάνονται από ταπεινά ψαροχώρια έως πόλεις-κάστρα που ήταν σε μεγάλη ακμή τον Μεσαίωνα.Giethoorn/ Photo: UnsplashΝαύπλιο/ Photo: UnsplashKorčula,/ Photo: UnsplashΓκιμαράες/ Photo: Unsplash

Το Ναύπλιο βρίσκεται στην ίδια λίστα με μέρη όπως το Giethoorn: είναι «η ολλανδική απάντηση στη Βενετία μόνο που εδώ δεν υπάρχει υπερτουρισμός», το Γκιμαράες, η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας τον 12ο αιώνα και το Μόσταρ της Βοσνίας με την ιστορική «Παλιά γέφυρα» που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας και ξαναχτίστηκε το 2004.Mόσταρ/ Photo: Unsplash

Όλες οι πόλεις του αφιερώματος του CNN:

1.Giethoorn, Ολλανδία
2. Γκιμαράες, Πορτογαλία
3. Roscoff, Γαλλία
4. Anghiar Ιταλία
5.Ναύπλιο, Ελλάδα
6.Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνι
7.Mazara del Vallo, Σικελία
8.Clovelly, Ηνωμένο Βασίλειο
9.Dinkelsbühl, Γερμανία
10.Κόρτσουλα, Κροατία
11.Kenmare, Ιρλανδία
12.Πιράν, Σλοβενία
13.Reine, Νορβηγία
14.Regencos, Ισπανία
15. Τάρνοου, Πολωνία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια