ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τα ψέματα του κ. Τσίπρα για τις συντάξεις δεν διαγράφουν τον νόμο Κατρούγκαλου


Ανακοίνωση-απάντηση στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τις συντάξεις εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τετραπλασιασμό των εκκρεμών συντάξεων και για «φιάσκο» με τα αναδρομικά σε βάρος των συνταξιούχων, που «υπέφεραν από τα μνημόνια και προσδοκούσαν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ καλύτερη», κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το υπουργείο Εργασίας σήκωσε... το γάντι και σημειώνει πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας σήμερα για τις συντάξεις παρήγαγε μια νέα σοδειά ψεμάτων:
  • Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε στη Νέα Δημοκρατία 120.000 εκκρεμείς συντάξεις, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι μόνο οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 189.851 και οι συνολικές εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις 1.059.000!
  • Επανέλαβε για μια ακόμα φορά το ψεύδος ότι δήθεν οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν τετραπλασιαστεί από το 2019 ενώ όλοι γνωρίζουν ότι από περίπου 190.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις το 2019, σήμερα ο αντίστοιχος αριθμός έχει μειωθεί σε περίπου 120.000.
  • Είχε το θράσος να κατηγορήσει την Νέα Δημοκρατία για τα αναδρομικά.
«Ξεχνά όμως ότι τα αναδρομικά προέκυψαν γιατί η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 4670 του 2020 αποκαθιστώντας αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. Έτσι μέχρι τώρα 200.000 συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις και αναδρομικά μετά από πολλά χρόνια», επισημαίνει το υπουργείο.

Τέλος, τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει κανένα συνταξιούχο να ξεχάσει το νόμο Κατρούγκαλου και τις μειώσεις συντάξεων που τον συνόδευσαν. Ούτε και θα αφήσει κανένα ασφαλισμένο να ξεχάσει την φύρδην-μίγδην συγχώνευση των πρώην ταμείων στον ΕΦΚΑ που οδήγησε στην εκτόξευση των εκκρεμοτήτων στις συντάξεις. Θα του συνιστούσαμε λοιπόν αφού δεν θέλει να ζητήσει συγνώμη από τους συνταξιούχους, τουλάχιστον να μην προκαλεί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια