ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σεξιστικό κήρυγμα από άμβωνος κατά «γυναικοκτονίας» από τον Μητροπολίτη Κοζάνης - βίντεο


Σε ένα σεξιστικό κήρυγμα κατά των γυναικών, προχώρησε χθες από άμβωνος του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος.

Ειρωνεύτηκε όσους χρησιμοποιούν τον όρο «γυναικοκτονία» ενώ προχώρησε σε μία σειρά από απαξιωτικές αναφορές και έμμεσες συστάσεις προς τις γυναίκες:

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει…πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει…γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία….αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης ο οποίος πρόσθεσε: «Λένε οι γυναίκες πως οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν….στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».Ανάμεσα στα πρωτοφανή που είπε ακόμη ο Μητροπολίτης και το… ακατανόητο γαι τη στόχευσή του παράδειγμα που χρησιμοποίησε για έναν απόφοιτο του ΤΕΙ Κοζάνης που τον επισκέπτεται συχνά και ο οποίος, πάντα κατά τη διήγηση του ιερωμένου, κάποια στιγμή του είπε: «Η η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία…και πού πάει, τον ρώτησα 60 χρονών γυναίκα….Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή! Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου…το σπλάχνο μου».

Με πληροφορίες απο kozanimedia

https://hellasjournal.com/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια