ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Ο Τσίπρας έχει πει ψέματα για άλλα κι άλλα, σιγά που θα δυσκολευόταν για το Σύνταγμα»


Νωρίτερα, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έκανε λόγο για ένα «τσουνάμι» απευθείας αναθέσεων στο δημόσιο τομέα - «Φροντίσαμε εμείς και αλλάξαμε το Σύνταγμα, άρα μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας


«Το ότι δεν υπάρχει παραγραφή οφείλεται στην ψήφιση της πρότασης της ΝΔ στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως και το ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στην κοινοβουλευτική μειοψηφία, να συγκροτεί Εξεταστική Επιτροπή», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση.


Και επισημαίνει: «Ο κ. Τσίπρας έχει πει ψέματα για άλλα κι άλλα, σιγά που θα δυσκολευόταν για το Σύνταγμα. Κατά τα αλλά, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης των πολλαπλών κρίσεων. Ο κ. Τσίπρας μπορεί ανενόχλητος να συνεχίσει την καταστροφολογία και τα ψέματά του».


Τσίπρας: «Αλλάξαμε το Σύνταγμα»


Νωρίτερα, σε ανάρτησή του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, έκανε λόγο για ένα «τσουνάμι» απευθείας αναθέσεων στο δημόσιο τομέα, αλλά και για μια «πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης». «Αλλά όλα θα ελεγχθούν. Όλες οι συμβάσεις, μία προς μία. Και πλέον δεν υπάρχει παραγραφή. Φροντίσαμε εμείς και αλλάξαμε το Σύνταγμα. Άρα μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Αναλυτικά, η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ :


Έδωσαν 5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις! Αλλά θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις, μία προς μία. Δε θα γλιτώσουν.


Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είχε βυθιστεί στο φόβο και στην ανασφάλεια.


Την ώρα που όλοι είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας με επαναλαμβανόμενα lockdown.


Την ώρα που τα νοσοκομεία γέμιζαν -όπως και τώρα- με ασθενείς Covid, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσιζε να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, δίνοντας έναν πακτωλό χρημάτων για να φτιάξει ένα καθεστώς στα ΜΜΕ. Ένα καθεστώς για να τον λιβανίζουν.


Δεν είναι μονάχα ντροπιαστικό. Είναι εγκληματικό.


Και είναι εγκληματικό γιατί υποτίθεται ότι αυτά τα 40 και πλέον εκατομμύρια ευρώ θα δίνονταν σε πρώτη φάση για καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό.


Και σε δεύτερη φάση για καμπάνια για τον εμβολιασμό.


Αλλά αντί για καμπάνια ενημέρωσης και καμπάνια πειθούς για τον εμβολιασμό, είχαμε προπαγάνδα για τον «Μωυσή» που τα κατάφερε και νίκησε τρείς φορές την πανδημία και για το «Τσιτάχ της πολιτικής ζωής».


Μόνο από τις λίστες Πέτσα και τα τεράστια ποσά που δώσατε χωρίς κανένα κριτήριο σε φιλοκυβερνητικά μέσα, τη χρηματοδότηση ιστοσελίδων που ανήκουν σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα με μέλη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και σε ιστοσελίδες με μηδαμινή επισκεψιμότητα, αναδεικνύεται μια πρωτοφανής στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης.


Το κρίσιμο ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια ποια κριτήρια έδωσαν αυτά τα χρήματα.


Το καθεστώς όμως δεν εξαντλείται στη χειραγώγηση της πλειοψηφίας των μέσων και στην απόπειρα φίμωσης κάθε ενοχλητικής φωνής.


Έδωσαν 270.000 ευρώ απευθείας ανάθεση στον ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας που έβγαλε τον κ. Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστά Τσαουσέσκου, λίγες μέρες αφού είχε καεί η μισή Ελλάδα. Εδώ που τα λέμε, με 270.000 ευρώ, και καταλληλότερο για πλανητάρχη θα μπορούσε να τον βγάλει.


Σε όλο το δημόσιο τομέα επικρατεί ένα «τσουνάμι» απευθείας αναθέσεων.


5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους! Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στη χώρα.


Είναι ντροπή και είναι ανήθικο αυτό που κάνετε. Αλλά οι μέρες της αφθονίας σας τελειώνουν. Έχετε το σύνδρομο της αλαζονείας, νομίζετε ότι θα κυβερνάτε αιώνια. Αλλά όλα θα ελεγχθούν. Όλες οι συμβάσεις, μία προς μία. Και πλέον δεν υπάρχει παραγραφή. Φροντίσαμε εμείς και αλλάξαμε το Σύνταγμα. Άρα μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια