ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τα μηνύματα αντιεμβολιαστή δικηγόρου σε ασθενή που κατέληξε, διατάχθηκε προκαταρτική εξέταση - βίντεο


«Το οξυγόνο την καίει, δέχεται συνεχές μπούλινγκ για τη διασωλήνωση» είχε γράψει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο δικηγόρος για την 54χρονη ασθενή που κατέληξε από κορωνοϊό


Τα μηνύματα που έστελνε αντιεμβολιαστής δικηγόρος σε ασθενείς που νοσηλευόταν με κορωνοϊό βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Συνέπεια των κινήσεων που αντίκεινται στην ιατρική ορθότητα μια γυναίκα 54 ετών να χάσει τη ζωή της.


Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει αν απέτρεπε ή εμπόδιζε τη διασωλήνωση της ασθενούς που ήταν αρνήτρια.


Ο Alpha φέρνει φως τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η 54χρονη με τον δικηγόρο. Το πρώτο εστάλη το Σάββατο 21 Αυγούστου: «SOS. Ευαγγελισμός δωμάτιο 606. Θέλουν να με διασωληνώσουν τώρα με το ζόρι. Βοηθήστε με».


Ο δικηγόρος της απαντά ως εξής: «Τώρα το βλέπω. Πώς είστε; Το δημοσιεύω για να βοηθήσω. ΟΚ;»


Η γυναίκα του γράφει στη συνέχεια: «ΟΚ, σας ευχαριστώ πολύ».


«Δέχεται μπούλινγκ για διασωλήνωση»


Στη συνέχεια ο δικηγόρος έγραψε στην ιστοσελίδα που διατηρεί: «Είναι η γνωστή ιστορία που οι γιατροί ψαρεύουν ασθενείς και συγγενείς, μετράνε αντιδράσεις και αν συναντήσουν αντίσταση κάνουν πίσω και επανέρχονται αργότερα. Μίλησα με την…. Το οξυγόνο την καίει, δέχεται συνεχές μπούλινγκ για τη διασωλήνωση».


Η 54χρονη αρνείται να διασωληνωθεί με συνέπεια το οξυγόνο της να υποχωρεί συνεχώς και την υγεία της να επιδεινώνεται.


Η γυναίκα αποφασίζει να έρθει σε επικοινωνία ξανά με τον δικηγόρο. «Έχει ξεραθεί το στόμα μου».
«Πόσο οξυγόνο σου δίνουν;» τη ρωτά ο δικηγόρος.


«Έχω δύο συσκευές. Μία στα ρουθούνια που βγάζει ζεστό αέρα και μου φέρνει δυσφορία και από πάνω μάσκα με δροσερό αέρα ταυτόχρονα».


«Επικοινωνώ με τους δικούς μου γιατρούς και επανέρχομαι», τονίζει ο δικηγόρος.


Ο δικηγόρος μια ημέρα μετά τον θάνατο της 54χρονης έλεγε: «Ο Ευαγγελισμός συμμορφώθηκε σε αυτό που τους είπαμε… ”αφήστε τα διπλά οξυγόνα και βάλτε της high flow να δούμε αν ανταποκρίνεται”. Και τότε αν δεν ανταποκρίνεται να διασωληνωθεί. Γιατρός δεν είσαι, ούτε εγώ. Έχω όμως τους καλύτερους».


Η άτυχη γυναίκα έχει υπογράψει στους γιατρούς να μην διασωληνωθεί με την υγεία της να είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και εκφράζει στο δικηγόρο την αγωνία της. Τότε εκείνος της λέει να ακούσει τους γιατρούς.

«Αυτοί τώρα δεν μπορούν να κάνουν κάτι αφού υπέγραψα ότι δεν συναινώ. Πρέπει να αλλάξει αυτό, έτσι δεν είναι;» τον ρωτάει.


«Αν κρίνουν, όπως τώρα είναι τα πράγματα, ότι πρέπει να διασωληνωθείς πες τους να υπογράψεις να διασωληνωθείς», της λέει.


Η γυναίκα τελικά κατέληξε με τον δικηγόρο να τονίζει ότι θα διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου της. «Και στη ΜΕΘ έμεινε 12 μέρες, εκεί θέλω να δω τι έκαναν».


Αποκαλύψεις ωστόσο έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Σπύρος Ζακυνθινός: «Μου είπαν συνάδελφοι ότι δεν αρνείτο μόνο, αλλά έκανε και επικοινωνούσε με κάποιους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο, δικηγόρους προκειμένου να ζητήσει τη γνώμη τους και να επικοινωνήσουν μαζί τους γιατί επιμένουν να διασωληνωθεί ενώ η ίδια αρνείται».


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχουν σταλεί στον εισαγγελέα επτά δικογραφίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων με την αστυνομία να προχωρά την έρευνα και να σχηματίζει τέσσερις ακόμα δικογραφίες.


Σύμφωνα με τον Alpha γίνονται έρευνες για την ύπαρξη δικτύου αρνητών με τη συμμετοχή του δικηγόρου μέσω των social media που «ψαρεύει» ασθενείς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια