ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τεργέστη: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις μέχρι τέλος του έτους λόγω της αύξησης κρουσμάτων


Ο νομάρχης της Τεργέστης, Βαλέριο Βαλέντι, έκανε γνωστό ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης, αφιερωμένη στην εθνική ενότητα της Ιταλίας. Στην συγκεκριμένη πλατεία, οργανώθηκαν επανειλημμένα κινητοποιήσεις από μέλη του κινήματος που τάσσεται κατά των εμβολίων, όπως και κατά της «πράσινης κάρτας εμβολιασμένου».


Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης, Ρομπέρτο Ντιπιάτσα, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει επιστροφή στην χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους και ότι «σε όποιον δεν σεβαστεί τον νόμο θα επιβληθούν ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις».


Αιτία των αποφάσεων αυτών, εξήγησαν δήμαρχος και νομάρχης, η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, εξαιτίας και των κινητοποιήσεων κατά της «πράσινης κάρτας». Κινητοποιήσεις οι οποίες έλαβαν χώρα πρόσφατα στο λιμάνι της πόλης, αλλά και στην πλατεία Εθνικής ενότητας. Ο νομάρχης Βαλέριο Βαλέντι αναφέρθηκε μάλιστα στην «ανάγκη να συμπιεσθεί το δικαίωμα να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις». Είναι η πρώτη φορά που οι αρχές στην Ιταλία λαμβάνουν μια τέτοια θέση.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ενενήντα τρεις συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις της Τεργέστης, προέκυψαν θετικοί στην Covid-19.


Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα στην περιφέρεια της Τεργέστης αυξήθηκε εντυπωσιακά η κυκλοφορία του ιού: καταγράφηκαν 281 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος των ιταλικών περιφερειών είναι 47. Οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού με δυο δόσεις στην περιοχή αυτή είναι το 80,8% των κατοίκων άνω των 12 ετών, ενώ το εθνικό ποσοστό είναι 82,6%

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια