ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αμερικανίδα βουλευτής: Η Τουρκία δρα σαν νταής-Να μην της επιτραπεί να έχει πολλή δύναμη


Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας του Κογκρέσου και της Βουλής των Αντιπροσώπων για το πάγωμα της πώλησης νέων F-16 στην Άγκυρα μιλούν στον ΣΚΑΙ. Η Ελένη Κάβρος, βουλευτής του δημοκρατικού κόμματος εξηγεί στον Σταύρο Ιωαννίδη ποια μπορεί να είναι επιρροή του Μπάιντεν στα θεσμικά όργανα της κυβέρνησής του, ενώ ο Λου Ραπτάκης, Γερουσιαστής, μιλά για μια χαμένη μάχη της Τουρκίας.


Αναλυτικά η συνέντευξη:


Σταύρος Ιωαννίδης: Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον πρόεδρο Μπάιντεν να επηρεάσει τη γερουσία και τη βουλή για να εγκρίνουν την πώληση των F-16;


Ελένη Κάβρος Ντέγκρο: Πράγματι, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει επιρροή στους νομοθέτες και το Κογκρέσο και ως Ελληνοαμερικανοί και ειδικά ως εκλεγμένοι Ελληνοαμερικανοί έχουμε απευθυνθεί, εδώ στο Κονέκτικατ όπου ζω, στους εκπροσώπους μας στο Κογκρέσο. Γιατί κι εμείς έχουμε επιρροή και τους ζητήσαμε να συνταχθούν με την Ελλάδα και έτσι, ελπίζουμε ότι και ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ασκήσει την ίδια επιρροή στο Κογκρέσο.


Λου Ραπτάκης: Πολύ αμφιβάλλω αν θα συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ψήφων αν ποτέ έρθει για έγκριση στο Κογκρέσο. Κατά τη γνώμη μου, είναι μια χαμένη μάχη, μέχρι η Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της. Η συμπεριφορά της στη Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι απαράδεκτη. Υπερπτήσεις, προβλήματα με τους πρόσφυγες, είχαμε ένα πλοίο με 400 πρόσφυγες που ήρθε από την Τουρκία.


Σταύρος Ιωαννίδης: Πιστεύετε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα στηρίξει την πρωτοβουλία "Όχι Μαχητικά για την Τουρκία";


Ελένη Κάβρος Ντέγκρο: Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι εδώ και πολύ καιρό φίλος των Ελληνοαμερικανών και ως Ελληνοαμερικανοί, ανησυχούμε ιδιαίτερα για την κατάσταση με την Τουρκία. Γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια για τους Αμερικανούς και τη Μεσόγειο βρίσκεται σε κίνδυνο όταν εμπλέκεται η Τουρκία και δεν πρέπει να τους επιτραπεί να έχουν πολλή δύναμη, οπότε ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα είναι κοντά στην Ελλάδα.


Σταύρος Ιωαννίδης: Ανησυχείτε για την επιθετική στάση της Τουρκίας;


Ελένη Κάβρος Ντέγκρο: Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε όλοι να τα πηγαίνουν καλά, αλλά όταν έχεις ένα τόσο επιθετικό παράγοντα που συνεχίζει να δρα σαν νταής, που συνεχίζει να λέει ότι σχεδιάζουν την επαναφορά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, είναι πολύ σημαντικό το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και όλοι οι σύμμαχοι μας, να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας και να πουν φτάνει! Όχι!


Σταύρος Ιωαννίδης: Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για επιθετική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και απειλεί με "απαντήσεις" στο πεδίο;


Ελένη Κάβρος Ντέγκρο: Νομίζω ότι όλοι είναι ξεκάθαροι σχετικά με το ποιος είναι ο υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση και δεν είναι η Ελλάδα. Ξέρουμε ότι οι παρενοχλήσεις και η συμπεριφορά που ειλικρινά δεν θα έπρεπε να υπάρχει, έρχεται από την Τουρκία και όχι από την Ελλάδα. Και πάλι, το πιο σημαντικό είναι οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό του συμμάχου τους, στην Ελλάδα.


Λου Ραπτάκης: Τα γεγονότα είναι γεγονότα. Ας μην αλλάζουμε τη συζήτηση και κατηγορούμε την Ελλάδα για κακή συμπεριφορά. Η Ελλάδα είναι η χώρα που διασφαλίζει τα σύνορα της και δεν απειλεί κανέναν από τους γείτονές της.


Σταύρος Ιωαννίδης: Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορούν να επιδεινώσουν περαιτέρω τις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ;


Ελένη Κάβρος Ντέγκρο: Ως Ελληνοαμερικανίδα, απόγονος ανθρώπων που αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή από τη Μικρά Ασία, εκεί που σήμερα είναι η Τουρκία, ώστε να έρθουν στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή, και ξέρετε, οι αδελφές του προπάππου μου δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους και δυστυχώς, το σκεφτόμαστε αυτό μέχρι και σήμερα. Και πιστεύω ότι όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν βλέπει να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οπουδήποτε στον κόσμο, είναι ειλικρινής στις δηλώσεις του ότι θα είναι πολύ αυστηρός εναντίον όποιου καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου και αν συμβαίνει αυτό.
 

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια