ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εξώδικο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην Εφημερίδα των Συντακτών για συκοφαντικό δημοσίευμα


Εξώδικο στην “Εφημερίδα των Συντακτών” έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για το πρωτοσέλιδο της εν λόγω εφημερίδας μετά το θάνατο του Ρομά από αστυνομικά πυρά σε καταδίωξη στο Πέραμα. Συγκεκριμένα η εφημερίδα έγραψε “η αστυνομία σκοτώνει”, κάτι που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από αστυνομικούς και όχι μόνο.

 

Το πρωτοσέλιδο επιχειρούσε να συνδέσει την υπόθεση της καταδίωξης των Ρομά στο Πέραμα, με τη γνωστή υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, εκεί όπου ο Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είχε αντιδράσει άμεσα όταν δημοσιεύτηκε το σχετικό πρωτοσέλιδο σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή (σ.σ. στην ιστοσελίδα της εφημερίδας). “Οφείλουμε και θα πράξουμε τα νόμιμα για αυτό το εμετικό πρωτοσέλιδο. Με κάθε τρόπο επιχειρούν την στοχοποίηση μας” είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, για το πρωτοσέλιδο. 

Στο εξώδικο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο συμβάλλει στην καλλιέργεια μίσους στην αστυνομία και δημιουργεί διχαστικό κλίμα μεταξύ πολιτών και αστυνομικών. 

Ακόμα, κατηγορούν την Εφημερίδα των Συντακτών για επιλεκτική ευαισθησία, καθώς όπως τονίζουν δεν έδειξαν το ίδιο ενδιαφέρον όταν την επόμενη μέρα της καταδίωξης, Ρομά πυροβόλησαν με καραμπίνες κατά αστυνομικών. 

Το εξώδικο έχει σταλεί στον διευθυντή της εφημερίδας αλλά και στον διευθυντή σύνταξης. 

Το εξώδικο: 

 

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

  

   

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ

ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ

Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με έδρα την Θεσσαλονίκη, όπως νομίμως εκπροσωπείται

ΚΑΤΑ

Της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»  και διακριτικό τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, όπως νομίμως εκπροσωπείται, από την οποία εκδίδεται η έντυπη εφημερίδα με τον τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών»,

Του Διευθυντή της ανωτέρω εφημερίδας, κατοίκου Αθηνών,

Του Διευθυντή Σύνταξης της ανωτέρω εφημερίδας, κατοίκου ομοίως,

 

Θεσσαλονίκη, 27/10/2021

Προς μεγάλη μας έκπληξη και προκαλώντας μας αισθήματα δυσφορίας και αγανάκτησης, υπέπεσε στην αντίληψη μας, το ατιμωτικό και εξόχως συκοφαντικό για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της χώρας μας, πρωτοσέλιδο της 25ης/10/2021 της έντυπης μορφής της εφημερίδας σας.

Βασικό θέμα και τίτλος της εφημερίδας σας,  την 25η/10/2021 ήταν «Η Αστυνομία σκοτώνει, η κυβέρνηση καλύπτει. ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕΤΡΑΝΕ!», άρθρο το οποίο προφανώς τυγχάνει της απολύτου γνώσης των δεύτερου και τρίτου από εσάς λόγω των ιδιοτήτων που κατέχετε.

Είναι προφανές πως το επίμαχο δημοσίευμα προσβάλει βάναυσα την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη όλων των αστυνομικών, καθώς η Αστυνομία αποτελείται από το σύνολο των προσώπων που υπηρετούν σε αυτήν. Αναφέροντας πως «η αστυνομία σκοτώνει» είναι ξεκάθαρο πως θεωρείτε ως δεδομένο πως οι αστυνομικοί σκοτώνουν.

Είναι αδιαπραγμάτευτο, πως «και οι ζωές των Ρομά μετράνε», όπως μετράει η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, ιδεολογίας, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων. Και ακριβώς για αυτό τον λόγο, επειδή και οι ζωές των αστυνομικών μετράνε θα περιμέναμε να δείχνετε την ίδια ευαισθησία και για το περιστατικό της επόμενης ημέρας από το περιστατικό στο Πέραμα, όπου στην διάρκεια επεισοδίων, άγνωστοι δράστες  πυροβόλησαν με καραμπίνα και τραυμάτισαν αστυνομικούς.

Είναι φανερό, πως με τον τρόπο αυτό και με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ενοχοποιείται το αστυνομικό προσωπικό και καθίσταται έρμαιο ενδεχόμενων τυφλών επιθέσεων για τις οποίες θα φέρετε και εσείς ευθύνη καθώς  πριν ακόμα αποφανθεί η δικαιοσύνη αμετάκλητα, εσείς έχετε πάρει τον ρόλο του δικαστή και έχετε καταδικάσει όλο το αστυνομικό προσωπικό.

Την  ευθύνη αυτή θα την φέρετε, αφού αφήνετε βαριά και άδικη μομφή σε βάρος των αστυνομικών για  τον τρόπο με τον οποίον αυτοί εκτέλεσαν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί από την ελληνική  πολιτεία, τους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους. Συμβάλετε έτσι στην καλλιέργεια μίσους προς τους αστυνομικούς και στην δημιουργία ενός επικίνδυνού και διχαστικού κλίματος μεταξύ πολιτών και αστυνομικών που τελικά μόνο δεινά θα φέρει αυτό.  

Επειδή με το συγκεκριμένο δημοσίευμα όχι μόνο αμφισβητείται η προσφορά των αστυνομικών στο κοινωνικό σύνολο, στην πρόληψη και αποτροπή εγκλημάτων, αλλά αντίθετα συκοφαντούνται και με ιδιαίτερα άδικο τρόπο εμφανίζονται ως να σκοτώνουν τον κόσμο δηλαδή στην ουσία ως δολοφόνοι.

Επειδή το δημοσίευμα αδικεί  και συκοφαντεί τον Έλληνα αστυνομικό που διαχρονικά υπηρετεί και προστατεύει τον κάθε άνθρωπο που ζει και διαμένει εντός της ελληνικής επικράτειας.

 

Για τους λόγους αυτούς

και με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Άμεσα και εντός 5 ημερών από την λήψη της παρούσας να προβείτε σε ανάκληση του επίμαχου άρθρου σας και την αποκατάσταση της τιμής των Ελλήνων αστυνομικών και σε δημοσίευση της εξωδίκου δήλωσης που σας αποστέλλουμε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας στην ίδια στήλη που δημοσιεύσατε το επίμαχο άρθρο, καθώς και στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας σας στον ιστότοπο «https://www.efsyn.gr», άλλως

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Πως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματικότητα και να αρθεί η προσβολή της τιμής και της υπόληψης των αστυνομικών.

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα νόμιμα σε αυτόν προς τον οποίο αναφέρεται, την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»  και διακριτικό τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών Α.Ε.» με έδρα την Αθήνα, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεώς του.


https://omadaalithias.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια