ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κι ο Ιωσήφ με την Μαρία, σε απογραφή ήταν


Δημήτρης Καμπουράκης

Όταν κάποιος απογράφεται, δε δηλώνει τον ΑΦΜ του και τον ΑΜΚΑ του; Βεβαίως τα δηλώνει, έκανα ηλεκτρονική απογραφή και το σύστημα τα ζήτησε. Υποθέτω ότι τα ζητά και ο απογραφέας που περνά σπίτι - σπίτι. Οπότε δεν καταλαβαίνω που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα με τους αρνητές απογραφής. Ολίγη βούληση να υπάρξει και θα πάνε μέσα σε ένα τριήμερο να απογραφούν όλοι τους. Να σας πω εγώ τον τρόπο.

Μια απλή παραβολή χρειάζεται στους ΑΦΜ και στους ΑΜΚΑ του γενικού πληθυσμού, με τους αντίστοιχους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ αυτών που έχουν απογραφεί. Οι αρνητές θα εμφανιστούν απ’ ευθείας. Και στη συνέχεια, ένα χιλιαρικάκι ευρώ πρόστιμο στην εφορία, που θα προβλέπεται ότι θα σβηστεί μόλις φέρουν απόδειξη ότι απογράφηκαν.

Μόλις εγγραφεί το πρόστιμο, ένα mail στο κάθε ΑΦΜ που τον ενημερώνει ότι χρωστά χίλια ευρώ στην εφορία. Να δείτε για πότε θα τρέξουν όλοι να δουν πούθε προκύπτει το χρέος και να δείτε για πότε θα μπουν στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ για να απογραφούν. Για να δούμε επίσης πόσοι είναι οι γενναίοι και οι μάγκες ιδεολόγοι που θα προτιμήσουν να πληρώσουν χίλια ευρώ παρά να πουν πως τους λένε, πόσα δωμάτια έχει το σπίτι τους κι αν έχει κεντρική θέρμανση.

Άντε γιατί παράγινε η ιστορία με τους παλαβούς, που κάνουν αντίσταση στο πουθενά. Διακόσια χρόνια κάνει απογραφές το ελληνικό κράτος, τώρα τους κάπνισε να αρνηθούν διότι είναι παράνομο. Είπαμε να παίζουμε τις κουμπάρες, αλλά ως ένα σημείο βρε αδερφέ. Και τελειώνω με μια κουβέντα στον τύπο που με σταμάτησε στον δρόμο και μου είπε τσαντισμένος, πως ότι και να λέω εγώ αυτός δεν θα εμβολιαστεί ούτε θα απογραφεί «για θρησκευτικούς λόγους».

Του λέω λοιπόν αυτού του δήθεν θρησκευόμενου. Όταν γεννήθηκε ο Χριστός, η Παναγία με τον Ιωσήφ βρέθηκαν στην Βηθλεέμ λόγω απογραφής πληθυσμού, ανόητε. Ε ανόητε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια