ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ανεμβολιάστοι και φανατικοί Αρνητές λειτουργούν πλέον ως «5η Φάλαγγα»Κατά τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο ο στρατηγός των Εθνικιστών, Εμίλιο Μόλα, με τέσσερις φάλαγγες βάδιζε για την πολιορκία της Μαδρίτης. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τακτική που θα ακολουθ΄ήσει κατά την πολιορκία απάντησε πως μια «πέμπτη φάλαγγα» από κατοίκους της Μαδρίτης, οπαδούς της πλευράς του, θα υποστήριζε τις κινήσεις του και θα υπονόμευε τους Δημοκρατικούς μέσα από την πόλη.

Σήμερα η φράση αυτή είναι διαδομένη σε ακραίους «πατριωτικούς» χώρους και χρησιμοποιείται κατά το πλείστον για πολιτικούς σκοπούς. Στην Ελλάδα την ακούμε διαρκώς όσο αφορά τα Ελληνοτουρκικά, ενάντια σε Αριστερούς και σε όσους χρησιμοποιούν επιχειρήματα για μια Ελληνοτουρκική προσέγγιση. Ειδικά με το λαθρομεταναστευτικό, το προσφυγικό, την Συμφωνία των Πρεσπών, και τέλος, την επιθετικότητα της Τουρκίας, πολιτικοί και ψηφοφόροι από την άκρα δεξιά χρησιμοποιούν την φράση «5η Φάλαγγα» ακόμα και για δολοφονία χαρακτήρων.

Η ευθύνη των πολιτών έναντι της πατρίδας και του Έθνους

«Πρέπει οι Έλληνες να μάθουν να ζούνε με τον πιθανό κίνδυνο, ο οποίος δεν είναι απαραίτητα ένας πόλεμος με την Τουρκία. Τα όσα συμβαίνουν στο μεταναστευτικό και τα προβλήματα που διακινεί , κοινωνικά, θρησκευτικά, υγειονομικά, μπορούν να δημιουργήσουν μια τρομερά φοβισμένη κοινωνία. Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε ότι οι θάνατοι στην Αφρική από τον ιό Έμπολα έχουν ξεπεράσει τους 2000, ενώ από την Ιλαρά τους 2500. Το ίδιο διάστημα μαίνονται σε όλη την υφήλιο εμπορικοί πόλεμοι οι οποίοι σε μια τυχαία ανεξέλεγκτη κατάσταση μπορούν να είναι καταστροφικοί, και η κρίση που διανύει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια να ωχριά»

Η παραπάνω παράγραφος είναι η τελευταία από άρθρο του «V» τον Αύγουστο του 2019 με τίτλο «ο Ελληνικός Λαός δεν είναι έτοιμος για ότι έρχεται» ενώ το ίδιο άρθρο σε άλλο σημείο τόνιζε «από τα παραπάνω κείμενα να μην βγει το συμπέρασμα ότι επίκειται κάποιος πόλεμος , όπως είναι στο μυαλό όλων, αλλά μια κρίση η οποία θα «χτυπήσει» στην καθημερινότητα των πολιτών. Τον περασμένο χρόνο, τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης έμεινε χωρίς νερό για 5-7 ημέρες, και αυτό δοκίμασε κυριολεκτικά τις αντοχές του κόσμου σε άμεση κρίση.»

Τον Ιανουάριο του 2021 σε άλλο άρθρο μου με τίτλο «Όλοι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν τι διακυβεύεται το επόμενο διάστημα, η να το μάθουν» σημείωνα, «η αμφισβήτηση αυτή και η επίκληση στο συναίσθημα ενάντια στην λογική δεν την βλέπουμε για πρώτη φορά. Το είδαμε στις πλατείες με τους αγανακτισμένους το είδαμε και στις πλατείες με το δημοψήφισμα. Πολίτες πήγαν κόντρα σε όλα κρυμμένοι πίσω από ακραία κόμματα και συμπεριφορές, πιστεύοντας είτε σε δις ευρώ από τον Σείριο, είτε σε λεφτά που θα έπεφταν από δέντρα μόλις βγαίναμε από την Ευρώπη. Τελικά δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω και η χώρα, ευτυχώς, προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις που επέβαλλαν τα μνημόνια, έβαλε μερική τάξη στα οικονομικά και τέλος, έμεινε στην Ευρώπη. Αν και και κάποια απομεινάρια των πλατειών υπάρχουν μέσα στην βουλή και σήμερα όπως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και ο πρώην υπουργός κ.Πολάκης, η κρίση της Πανδημίας απέδειξε πως αν δεν είχαν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις που υποχρέωναν τα μνημόνια και η Ελλάδα του 2009 συναντούσε την Πανδημία, σήμερα ο Κυριάκος Βελόπουλος θα ήταν Πρωθυπουργός και ο κ.Πολάκης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του. Ευτυχώς, και πάλι, σήμερα στην χώρα βρίσκεται μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις, και η επόμενη κρίση που θα αντιμετωπίσει η χώρα θα είναι συνολική και όχι τμηματική. Η Πανδημία δεν έχει τελειώσει και δεν θα τελειώσει ούτε αυτόν τον χειμώνα. Η στάση των πολιτών απέναντι σε αυτή την κρίση θα κρίνει και τις τύχες της χώρας, και αυτή την φορά οι πολίτες θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι.»

Η ευάλωτη Βόρεια Ελλάδα σε θεωρίες και δοξασίες βρίσκεται στην ηγεσία της «5ης Φάλαγγα»

Σύφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 73% των ενήλικων Ελλήνων έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Το 7% επιδεικνύει πλήρη άρνηση, ενώ το 5% σημειώνει την προθυμία να το κάνει, αργά ή γρήγορα. Υπάρχει ωστόσο κι ένα γκρι 15%, το οποίο δεν δίνει σαφή απάντηση για το κατά πόσο προτίθεται να κάνει το εμβόλιο ή όχι. Το 56% είναι πλήρως αμετακίνητο στην άρνηση του και τίποτα δεν θα μπορούσε να του αλλάξει άποψη.

Υπάρχει ωστόσο το 44% των ανεμβολίαστων που αφήνουν ανοιχτό το περιθώριο να αλλάξουν άποψη και να εμβολιαστούν. Από αυτούς:

Το 14% λέει ότι θα μπορούσε να πειστεί με περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς/επιστήμονες.

Το 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που τους εμπιστεύεται.

Το 8% επίσης λέει ότι θα προχωρούσε σε εμβολιασμό αν ήταν υποχρεωτικό για την εργασία του.

Το 6% θα μπορούσε να πειστεί με «κάτι άλλο».

Το 5% με περισσότερες διαβεβαιώσεις-μελέτες.

Το 1% λόγω της επιδείνωσης των δεικτών της πανδημίας.

Το 1% να το προτείνουν ιστοσελίδες/μέσα που εμπιστεύομαι.

Αυτό που δεν έχει ερωτηθεί σε καμιά δημοσκόπηση και δεν έχει αποτυπωθεί πουθενά, είναι για την ακριβή πηγή πληροφοριών των Αρνητών, και κυρίως, την ακριβή πηγή της προτροπής σε Άρνηση.

Η απάντηση έρχεται αυτόματα όμως αν αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι κερδισμένοι από μια διχασμένη κοινωνία και από μια κοινωνική αναταραχή. Όπω΄ς έχω γράψει και σε άλλα άρθρα, οι κερδισμένοι από μια τέτοια εξέλιξη είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές της χώρας, Κίνα, Ρωσία, Τουρκία και Γερμανία, και με την σειρά αυτή.

Οι τελευταίοι αν και έχουν «ηττηθεί» στην πρόσφατη προσπάθεια τους με «όπλο» την οικονομική κρίση, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την ανάπτυξη και την σταθεροποίηση της Ελλάδας. Η Αθήνα είναι ικανή, και με τις νέες συμμαχίες, να γίνει η δύναμη που θα ενώσει τις Μεσογειακές χώρες και να μειώσει την ψαλίδα στην Ευρ΄ώπη των «δύο ταχυτήτων»

Οι υπόλοιπες τρεις δυνάμεις με δικά τους όπλα όπως την προπαγάνδα, τις κυβερνοεπιθέσεις, τον οικονομικό εκβιασμό στα οικονομικά τους κρατίδια (βλέπε Πειραιά-Θεσσαλονίκη), την Ορθοδοξία και ειδικά αυτή ενάντια στο Πατριαρχείο, και τέλος, τα πραγματικά όπλα όπως στην περίπτωση της Τουρκίας, προσπαθο΄ύν και καταφέρνουν να ελέγχουν ομάδες, κυρίως από τον ακραίο «πατριωτικό» χώρο που είναι βουτηγμένος στις θεωρίες και τις ανάγκες για οικονομικές ενισχύσεις.

Αυτοί όλοι, οι περισσότεροι βέβαια μέσα στην άγνοια τους, λειτουργούν ως «5η Φάλαγγα» και δημιουργούν προβλήματα στην χώρα την στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον, όχι μόνο της πατρίδας, αλλά και του Έθνους.

Δυστυχώς, η Βόρεια Ελλάδα πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια ως «μεθυσμένη» από όσα διαδίδονται ενάντια στην ίδια την χ΄΄ώρα μέσα από εκκλησίες, ραδιόφωνα και διαδίκτυο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια