ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Να γίνει ενδελεχής έρευνα για Pandora Papers, ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές


Ανακοίνωση αναφορικά με την έρευνα που πρέπει να γίνει σχετικά με τα Pandora Papers, ώστε «να μη μείνουν σκιές και "γκρίζες ζώνες"», εξέδωσε η ΝΔ.


«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και "γκρίζες ζώνες". Και γι' αυτό όπως έχει καταγραφεί συμφωνούσαν με το αρχικό κείμενο ψηφίσματος», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.


Επισημαίνει ότι, η στάση της αποχής από την ψηφοφορία υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, παραβιάζοντας -όπως σημειώνει- το τεκμήριο της αθωότητας, που αποτελεί βασικό κανόνα του κράτους δικαίου και βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα με πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εταιρείες για να μεταφέρουν παράνομα, πλούτο έξω από τη χώρα τους.


«Ας αφήσουν κατά μέρος λοιπόν οι "γνωστοί", τη σπέκουλα», καταλήγει η ΝΔ και επισυνάπτει την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια