ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ME 56 σελ.😲😲 KAI ΤΙΣ 54 ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ🤣🤣 για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου-Οι 9 αντεγραμμένες από Έλληνα


Οι 9 σελίδες είναι αντιγραφή από αναφορά Έλληνα Ευρωβουλευτή της ΝΔ, το 1998, για τη μεταρρύθμιση του τρόπου εκλογής Ευρωβουλευτών. Πρόκειται για τον Γεώργιο Αναστασόπουλο, ευρωβουλευτή της ΝΔ από το 1984 ως το 1999 ο οποίος το 1998 έγραψε μία σχετική αναφορά-εισήγηση προς το Ευρωκοινοβούλιο (δείτε τα συμπεράσματά του εδώ)


Αποδείχθηκε ότι το 96% της εργασίας του αποτελούνταν από αντιγραμμένα αποσπάσματα χωρίς παραπομπές


Κατηγορούμενος για λογοκλοπή στην πτυχιακή διατριβή του στο Πανεπιστήμιο του Νανσί ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ παραδέχθηκε σήμερα ότι «έπρεπε να έχει πράξει διαφορετικά», λίγο μετά τις αποκαλύψεις που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα reporter.lu.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περισσότερο από τα δύο τρίτα της διατριβής που συντάχθηκε το 1999 από τον Ξαβιέ Μπετέλ αποτελούν δάνεια μη αποδιδόμενα σε πηγές.

Με κόκκινο τα κλεμμένα κομμάτια στο διδακτορικό που δεν είναι ακριβώς διδακτορικό αλλά κάτι μεταξύ μάστερ και διδακτορικού στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα
Ο 48χρονος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δηλώνει σε ανακοίνωσή του ότι η εργασία αυτή συντάχθηκε «εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια» και ότι την συνέγραψε «ειλικρινώς και ενσυνειδήτως». Αλλά προσθέτει: «Παραδέχομαι ότι θα μπορούσα -ναι, ίσως θα έπρεπε- να πράξω διαφορετικά».


Ο Ξαβιέ Μπετέλ προς το Πανεπιστήμιο του Νανσί, που έχει μετονομασθεί σε Πανεπιστήμιο της Λορέν, «για να αξιολογήσει» αν η διατριβή πληροί τα κριτήρια της εποχής κατά την οποία συντάχθηκε. Σε αντίθετη περίπτωση, «φυσικά», θα αποδεχθεί την απόφαση του Πανεπιστημίου.


Σύμφωνα με το reporter.lu, στο 96% των 56 σελίδων της διατριβής με τίτλο «Προς μία πιθανή μεταρρύθμιση των εκλογικών συστημάτων στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;» στην Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου εμφανίζονται αντιγραμμένα αποσπάσματα χωρίς παραπομπές στις πρωτότυπες πηγές (δύο βιβλία, τέσσερις ιστοσελίδες και ένα άρθρο).


Η υπόθεση της λογοκλοπής κυριαρχεί σήμερα στα online μέσα ενημέρωσης του Λουξεμβούργου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια