ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τουρκία: Μέλη της FETO επιχείρησαν να περάσουν στη Σάμο με… υποβρύχια σκούτερ


Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, οι τρεις Τούρκοι εντοπίστηκαν μέσα σε βάρκα, αφού προηγουμένως προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα… υποβρυχίως


Με υποβρύχια… σκούτερ, επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα τρία μέλη της οργάνωσης FETO του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική», στην περιοχή του Κουσάντασι απέναντι από την Σάμο.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, οι τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν από άνδρες της Ακτοφυλακής, όταν εντοπίστηκαν μέσα σε φουσκωτή βάρκα να προσπαθούν να προσεγγίσουν τη στεριά. Αν και αρχικά ισχυρίστηκαν πως πήγαν για ψάρεμα, στη συνέχεια αποδείχθηκε πως πρόκειται για πρώην αξιωματικούς που εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους επειδή ήταν μέλη του δικτύου Γκιουλέν.Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι τρεις Τούρκοι, ηλικίας 31, 32 και 34 ετών αντίστοιχα, πέρασαν με χρήση υποβρύχιων σκούτερ στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από τα τουρκικά παράλια προς την Σάμο, αλλά εντοπίστηκαν και επαναπροωθήθηκαν πίσω στην Τουρκία, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Η χρήση υποβρύχιου σκούτερ, επιτρέπει καταδύσεις και πορεία βάθος έως 30 μέτρων μέσα στο νερό, με ταχύτητες έως και 4 χλμ./ ώρα. Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ οι δύο προφυλακίστηκαν.Τα τουρκικά μέσα σημειώνουν πως «Οι Αρχές εργάζονται για την αποκρυπτογράφηση των τρόπων και των μεθόδων που χρησιμοποιούν τα μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης FETO για να διαφύγουν παράνομα στο εξωτερικό».


Παναγιώτης Σαββίδης

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια