ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Νέο υπόμνημα από τον Σάμπυ ΜιωνήΝέα στοιχεία μέσω υπομνήματος εισέφερε στην ανάκριση της υπόθεσης που αφορά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Ειδικότερα, με υπόμνημα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο Σαμπυ Μιωνής καταθέτει δυο νέα στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο αφορά σε πιστούς -όπως ισχυρίζεται- διαλόγους από τη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016, παρουσία των τότε υπουργών Παπαγγελόπουλου και Παππά, προκειμένου να διευθετηθεί η αντιδικία με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τάρκα.

Το δεύτερο στοιχείο αφορά, όπως αναφέρει, «αντίγραφο της από 18.3.2018 συνομολόγησης, από τον Ιωάννη Φιλιππάκη και τον Αλέξανδρο Τάρκα του στησίματος της εις βάρος μου σκευωρίας, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής τους. Οι κατηγορούμενοι, ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων της Χώρας, επεδίωξαν, με ψέματα, να παραπλανήσουν τη Δικαιοσύνη, πλην όμως, τα νεότερα στοιχεία που καταθέτω, έρχονται να τους διαψεύσουν κατηγορηματικά».

Οι διάλογοι
Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι διάλογοι που καταθέτει, αποτυπώνουν λέξη προς λέξη τις συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου -έπειτα από παρέμβαση της κυβέρνησης του Ισραήλ- να λυθεί το «θέμα Μιωνής» και η αντιδικία με τον εκδότη Γιαννη Φιλιπππάκη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα: «Ο εκεί εναγόμενος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προσπαθώντας να «εξωραΐσει» το γεγονός ότι εκβιαστικά μου ζήτησε χρήματα για τον Φιλιππάκη, ψεύδεται … αναφερόμενος σε μία «συνάντηση τριάντα λεπτών στην οποία μάλιστα ούτε καν διαλογική συζήτηση δεν έγινε, αλλά ο ίδιος [Σάμπυ Μιωνής] μονοπώλησε τη συζήτηση βάλλοντας αδικαιολόγητα προς πάσα κατεύθυνση» και, στη συνέχεια, ότι «Δεν μπορούσα να συγκρατηθώ. Ήμουν ήδη εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά και τους παραλογισμούς του Μιωνή, και, προκειμένου να τον αποθαρρύνω να συνεχίσει να αναφέρει τα ίδια και τα ίδια, και να διακόψω τον μονόλογό του, του απηύθυνα αυθόρμητα το εύλογο ερώτημα με τα δικαστικά έξοδα του Φιλιππάκη τι θα γίνει;».

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας, «η αλήθεια τον διαψεύδει πανηγυρικά, καθώς, σύμφωνα με τις σημειώσεις της μεταξύ μας συνομιλίας, που είχα συγκρατήσει, στα πρώτα τρία (3) λεπτά, μετά την συνάντησή μας, ο παρευρισκόμενος Νίκος Παππάς, αφού ευχαρίστησε και τους δύο για την εκεί παρουσία τους, είπε:

Νίκος Παππάς: «Έχει γίνει ήδη μία συζήτηση χθες παρουσία και του Φιλιππάκη, όπου η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική για να καταλάβει και αυτός ότι είναι επιθυμητό να βρεθεί μία λύση, να αποσυμπιεσθούν τα πράγματα και ως συνέχεια της συνάντησης τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε και να βρούμε, να σχεδιάσουμε μία λύση, αναλάβαμε χθες με τον Μίμη να του κάνουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης. Μίμη, τα λέω καλά;»
Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Ναι.»
Νίκος Παππάς: «Κάπως έτσι δεν είπαμε; Θα του κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο θα γράφουμε τι κινήσεις θα κάνει η κάθε πλευρά ούτως ώστε να αρχίσει να αποσυμπιέζεται. Ο Σάμπυ μου μετέφερε στη συνάντηση που είχαμε προχθές το απόγευμα το θέμα του Μεταξά και το μείζον για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών.»
Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα.»
Σάμπυ Μιωνής: «Κοιτάξτε να δείτε, να το ξεκαθαρίσουμε…»
Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και άλλο ένα έχει βάλει. Πώς θα εγγυηθούμε ότι δεν …»
Νίκος Παππάς: «Η εγγύηση είναι εντάξει, εμείς θα εγγυηθούμε.»
Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα.»
Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Εγώ λέω τι είπε» [σσ: εννοεί ο Ιωανν. Φιλιππάκης]
Σάμπυ Μιωνής: «Και θα σας πω εγώ τι λέω εγώ. Δεν είναι έτσι.»

Κατα την εκτίμηση επιχειρηματία, οι διάλογοι καταδεικνύουν πως «απαίτηση χρημάτων δεν ηταν ούτε αυθόρμητη, ούτε εύλογη».

«Το έγγραφο ομολογίας»
Ο Σαμπυ Μιωνής προσκομίζει και ένα έγγραφο με το οποίο συνομολογείται, πιθανότατα στο πλαίσιο κάποιας προσπάθειας συμβιβασμού, πως οι εναγόμενοι είχαν πέσει θύματα παραπληροφόρησης σε ότι τον αφορά για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημά του:

«Σε μία απέλπιδα προσπάθεια, να γλιτώσουν (όπως νομίζουν) από την τιμωρία για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, επιχειρούν εκ νέου να μειώσουν την αξιοπιστία μου, ανακυκλώνοντας και αναμασώντας τις (ίδιες) ανυπόστατες κατηγορίες περί, τάχα, φοροδιαφυγής κλπ,, αν και οι ίδιοι, με το από 19.03.2018 έγγραφό τους, δηλώνουν ότι «όλα τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια μας δεν ήταν αληθή». Και συνεχίζουν ότι «Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να ανακαλέσουμε στο σύνολό τους όλους τους ισχυρισμούς και τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στα ανωτέρω. Μας έχει πια καταστεί προφανές ότι παραπλανηθήκαμε από διάφορες πηγές οι οποίες μας χρησιμοποίησαν, προκειμένου να βλάψουν τους κ.κ. Μιωνή, Μεταξά, και συνεργάτες τους».

Ακόμη αναφέρουν ότι «όπως άλλωστε αποδείχθηκε από τις ελληνικές φορολογικές αρχές, ο κ. Μιωνής ήταν και είναι απόλυτα φορολογικά ενήμερος και ουδέποτε απέκρυψε οποιοδήποτε εισόδημα, μιας που δεν υπήρξε ποτέ Έλληνας φορολογικός κάτοικος. Ο δε κ. Μεταξάς, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια μας, έπεσε θύμα λάθους από υπαλλήλους της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και φαίνεται ότι κάποιος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών παραπλάνησε τις ελληνικές αρχές προκειμένου αυτές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο εισαγγελέας εφετών άσκησε ποινική δίωξη «κατά αγνώστου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών». Ο δε κ. Παπασταύρου, απεδείχθη ότι ουδέποτε υπήρξε συνέταιρος των κ.κ. Μεταξά και Μιωνή, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι ιδιοκτήτες της εταιρείας CMA μέχρι και την εξαγορά της, αλλά ήταν απλώς δικηγόρος τους». Τέλος, παραδέχονται ότι «Όσο μάλιστα αφορά την εταιρία CMA, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουμε, ήταν μια γνωστή και απόλυτα καθαρή εταιρία η οποία διαχειρίζονταν μια σειρά αμοιβαίων κεφαλαίων και εταιριών χαρτοφυλακίου για ξένους θεσμικούς επενδυτές και όχι για Έλληνες ιδιώτες επενδυτές…. Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία ήρθαν στα χέρια μας, ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STABRI LTD, ήταν και συνεχίζει να είναι ο κ. Μιωνής και όχι ο κ. Παπασταύρου όπως πιστεύαμε μέχρι πρότινος. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τα επίσημα εταιρικά έγγραφα και την πιστοποίηση με σφραγίδα της Χάγης από τις αρχές των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, αλλά και από τη ροή των χρημάτων», δηλώνοντας περαιτέρω ότι «και εμείς ότι είχαμε πέσει θύματα πλάνης από αγνώστους εχθρούς του κ. Μιωνή που με τη δημιουργία πλαστών στοιχείων, έστησαν μία σκευωρία εναντίον όχι μόνο των παραπάνω αλλά και εναντίον της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» αλλά και της ίδιας της ελληνικής δικαιοσύνης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια