ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑς


Η αγορά Qingping είναι ένα από τα πιο διαβόητα μέρη της Κίνας. Επισκεφθήκαμε αυτή την αγορά στα μέσα του 1993. Από όσο γνωρίζουμε δεν έχουν αλλάξει πολλά ακόμα και το Wuhan συνέβη.

Στο «λαμπερό Γκουανγκζού» παραμένει ένας θύλακας και βρώμης, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να το καθαρίσει μετά τις τρομάρες του SARS πριν το 2003. Μπορούν να βρεθούν πωλητές που πουλάνε τα πάντα από οικογενειακούς βωμούς μέχρι αποξηραμένους τένοντες ελαφιού, και οι σειρές είναι επενδυμένες με βάζα γεμάτα αστερίες, σαρανταποδαρούσες, σκορπιούς και αμέτρητες άλλες νοστιμιές για τους περιπετειώδεις φαγάδες.

Τοποθετημένο στην παλαιότερη περιοχή του Canton, αποτελείται από μερικά από τα τελευταία προαποικιακά κτίρια της πόλης. Τα γερασμένα διαμερίσματα είναι αρκετούς ορόφους ψηλά, και οι κάτω όροφοι προορίζονται για πάγκους της αγοράς. Κουβέρτες απλωμένες στο χωματόδρομο, καλυμμένες με ιππόκαμπους που στεγνώνουν, πόδια μη αναγνωρίσιμων πλασμάτων και μανιτάρια στο μέγεθος μικρών παιδιών είναι όλες κοινές τοποθεσίες στο Qingping, ένα από τα καλύτερα απομεινάρια παραδοσιακού πολιτισμού της Νότιας Κίνας.

Ενώ η Αγορά Qingping ισχυρίζεται ότι είναι μια αγορά φαρμάκων, λειτουργεί επίσης ως γαστρονομικό υπογάστριο, παρέχοντας στους αγοραστές «ζωντανά προϊόντα» που αποτελούνται από ζώα που πολλοί πολιτισμοί έχουν κρίνει εκτός ορίων. Κλουβιά γεμάτα με γατάκια, κουτάβια, χελώνες και μαϊμούδες πωλούνται για φαρμακευτικούς και άλλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων. Εξωτικά συστατικά όπως πτερύγιο καρχαρία και πατούσα τίγρης είναι διαθέσιμα – αν όχι στο ανοιχτό, κάτω στο δρομάκι σε μια σκοτεινή γωνία.

Παρά την καλύτερη κατανόηση των καταστροφικών συνεπειών της χρήσης απειλούμενων ζώων ως πηγή τροφής, η αγορά Quigping παραμένει ένα από τα λίγα μέρη που έχουν απομείνει όπου μπορεί να βρεθεί κάποια από την κουζίνα ταμπού παγκοσμίως.

Όλες οι φωτογραφίες τραβηγμένες από χειροκίνητη Canon F1 & A1 και οι έγχρωμες διαφάνειες σαρωμένες από Epson V800πηγή FBΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια