ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Ερντογάν δολοφονεί Κούρδους στην Ελλάδα; Συναγερμός υπηρεσιών


Μπροστά σε έναν δυσεπίλυτο γρίφο βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, που προσπαθούν να διαλευκάνουν τα κίνητρα των αιματηρών επιθέσεων εις βάρος κουρδικής καταγωγής Τούρκων υπηκόων, υποστηρικτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, στην Αττική. Η πρώτη από τις δύο ένοπλες επιθέσεις έγινε το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου στον Πειραιά, με τις σφαίρες των δραστών να τραυματίζουν στα πόδια δύο αδέλφια, 21 και 25 ετών.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η δεύτερη σημειώθηκε ένα μήνα αργότερα, την 7η Οκτωβρίου στην Ανάβυσσο, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό από σφαίρες τριών κουρδικής καταγωγής νεαρών από την Τουρκία και το Ιράκ. Τυπικά, η Αστυνομία δεν συσχετίζει τα δύο περιστατικά. Στην πράξη, ωστόσο, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση της Αναβύσσου ζήτησαν στη διάρκεια της εβδομάδας να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης στην Ακτή Μουτσοπούλου, την οποία χειρίζονται οι συνάδελφοί τους από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

Διωκόμενοι στην Τουρκία

Την ίδια στιγμή, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κυρίως επειδή και οι πέντε τραυματίες δηλώνουν υποστηρικτές του φιλοκουρδικού κόμματος, διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η πρώτη επίθεση έγινε το βράδυ της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου. Οι δύο νεαροί κάθονταν σε πεζούλι στην Ακτή Μουτσοπούλου, με τον δράστη να τους αιφνιδιάζει πυροβολώντας τους από ιδιαίτερα κοντινή απόσταση. Τραυματίστηκαν στα πόδια και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αττικόν». Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο ένοπλος δεν ήθελε να τους δολοφονήσει αλλά να τους εκφοβίσει και γι’ αυτό οι βολίδες τούς έπληξαν στα πόδια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα δύο αδέλφια είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν από 7-8 μήνες και έμεναν μαζί με ομοεθνείς τους, κουρδικής καταγωγής Τούρκους υπηκόους, σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στην περιοχή του Πειραιά. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι δύο τραυματίες είχαν υποβάλει αίτημα για πολιτικό άσυλο με το επιχείρημα ότι συμμετείχαν στο φιλοκουρδικό κόμμα HDP και επομένως κινδυνεύουν με βαριές διώξεις σε περίπτωση επιστροφής τους στην Τουρκία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια