ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τουλουπάκη(α) κόλπα… (που ευτελίζουν τη Δικαιοσύνη)


Αφού επί 3,5 έτη ως προϊσταμένη στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεν βρήκε τίποτε εις βάρος του Άδ. Γεωργιάδη, τώρα –για να κερδίσει χρόνο– υποδεικνύει στην ανακρίτρια του 5μελούς Συμβουλίου τού ΑΠ, κα Αλεβιζοπούλου να περιμένει το αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις ΗΠΑ που όμως δεν έχει υποβάλει!!!


Την περασμένη εβδομάδα, μέσα από την εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η οποία κατά καιρούς δημοσιεύει θέματα της Novartis αφού έχει έγκυρη πληροφόρηση των πεπραγμένων του Δ. Παπαγγελόπουλου, της Ελ. Τουλουπάκη και της παρέας τους, μάθαμε ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και νυν εισαγγελέας –ναι, ναι, παραμένει ακλόνητη και ανέγγιχτη παρά τα πορίσματα και τις διώξεις εις βάρος της– κατέθεσε «αίτημα-φωτιά στην ανακρίτρια Κ. Αλεβιζοπούλου, που ανατρέπει το όλο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί».


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσίευση του έγκυρου –αλίμονο αν δεν ήταν έγκυρο με πληροφορίες από τους εμπλεκόμενους– ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας»–, ζήτησε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis έγγραφα που εμπλέκουν τον Άδωνι Γεωργιάδη και οδηγούν στην αθώωσή της. Τα έγγραφα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι κατ’ αρχάς όλες οι καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, δηλαδή του Δεσταμπασίδη και της Μαραγγέλη, και κατά δεύτερον κάποιες συμπληρωματικές εκθέσεις επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, «οι οποίες φωτογραφίζουν ότι η Novartis ευεργετήθηκε οικονομικά από τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και πως υπήρξαν αδικαιολόγητες υπετιμολογήσεις φαρμάκων της επί υπουργίας του προαναφερόμενου προσώπου». Επιπλέον ζητεί από την ανακρίτρια να μην περατώσει την ανάκριση, αλλά να περιμένει την αποστολή εγγράφων από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής που η ίδια είχε ζητήσει.


Κάποιος μη γνώστης της υπόθεσης θα θεωρούσε πως η ενέργεια της Ελένης Τουλουπάκη αποσκοπούσε στο να φανερωθεί η αλήθεια. Για εμάς, όμως, που γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες της υπόθεσης, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Χρειάζεται πολύ θράσος από την Ελ. Τουλουπάκη να υποβάλλει τέτοιου είδους αιτήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.


Όσον αφορά την υπόθεση του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την υπόνοια ότι δήθεν ευεργέτησε τη Novartis, δίνοντας σε αυτή μεγαλύτερη αποζημίωση σε σχέση με άλλες εταιρείες, πράγματι υπάρχει κατάθεση μάρτυρα –«κουκουλοφόρου», βεβαίως-βεβαίως– που λέει ότι έδωσε σαν μέρος αποζημίωσης από τα οφειλόμενα περίπου 60 εκατ. ευρώ, ενώ η αλήθεια είναι ότι έδωσε περίπου 19 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τις επίσημες λογιστικές καταστάσεις του ΕΟΠΥΥ.


Όσο δε αφορά τις δήθεν υπερτιμολογήσεις, είναι απορίας άξιον αν έχουν κληθεί να καταθέσουν πρώτα απ’ όλα τα πρόσωπα της Επιτροπής Τιμών του υπουργείου. Από και ως πού σε μια διοικητική διαδικασία ερευνώνται κατευθείαν ευθύνες στον τελευταίο υπογράφοντα, πέρα από το γεγονός ότι για τις συγκεκριμένες τιμολογήσεις δεν είχε υπάρξει ένσταση από ανταγωνίστριες εταιρείες; Και αν η Ελ. Τουλουπάκη είχε τέτοιες υπόνοιες, γιατί επί σχεδόν 3,5 έτη –από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020– δεν είχε καλέσει τον Άδ. Γεωργιάδη να δώσει γραπτώς τις εξηγήσεις του; Τώρα που έχει κληθεί ως κατηγορούμενη θυμήθηκε να επικαλεστεί τις μαρτυρικές καταθέσεις των μαρτύρων;


Ο μεγαλύτερος εμπαιγμός όμως εκ μέρους της είναι τα όσα ισχυρίζεται για την ύπαρξη της δικαστικής συνδρομής που δήθεν αφορά εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη σε αυτήν. Δικαστική συνδρομή για τη Novartis είχε ζητήσει αρχικά η Ελένη Ράικου στο τέλος του 2016. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, η Ελ. Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της ουδόλως ενδιαφέρθηκαν για την τύχη αυτής της δικαστικής συνδρομής. Μόνο στο τέλος του Ιανουαρίου 2019 απέστειλε ο εισαγγελέας Ντζούρας αίτημα δικαστικής συνδρομής, που αφορούσε αποκλειστικά την κίνηση τραπεζικού λογαριασμού του υιού τού Δ. Αβραμόπουλου. Σε αυτή την ενέργεια υποχρεώθηκε να προβεί η Ελ. Τουλουπάκη, με σκοπό «να θολώσει τα νερά» επειδή είχε μεσολαβήσει στις 15-12-2018 η εμπιστευτική αναφορά τού αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή προς την Ξένη Δημητρίου, στην οποία αναφέρονταν πλείστες όσες ποινικές και πειθαρχικές παραβάσεις της Ελ. Τουλουπάκη, και μεταξύ αυτών και η παράλειψη ενεργοποίησης της υπάρχουσας δικαστικής συνδρομής της Ελ. Ράικου. Δηλαδή, με λίγα λόγια, η Ελένη Τουλουπάκη ζητάει από την κα Αλεβιζοπούλου να ασχοληθεί με το αίτημά της για δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ, που όμως δεν έχει ζητήσει!!!


Επί της ουσίας, το αίτημα της Ελένης Τουλουπάκη δεν απευθύνεται στην Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου αλλά στον εισαγγελέα Εφετών Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος ζήτησε από τους εισαγγελείς να τελειώσουν εντός δύο μηνών την εκκρεμούσα επί 5 έτη έρευνα σε βάρος των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου. Δηλαδή, η Ελ. Τουλουπάκη ζητάει να μην αρχειοθετηθούν οι δύο φάκελοι από την Οικονομική Εισαγγελία, αφού πλέον –μετά το έγγραφό της– η ανακρίτρια του Πενταμελούς υποτίθεται ότι τους ερευνά…


Και το ερώτημα είναι ένα και απλό: Ποιοι προστατεύουν μια κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας εισαγγελέα, ώστε να έχει το θράσος να υποβάλλει ψευδή επί της ουσίας αιτήματα, με σκοπό να κερδίσει χρόνο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο ευτελισμός αυτής της Δικαιοσύνης έρχεται σε πλήρη αντίφαση με το «κράτος δικαίου» που συνεχώς επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση;


https://www.iapopsi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια