ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Κυβέρνηση είπε το πρώτο «ναι» για τις παρελάσεις – Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας


Σε λιγότερο από ένα μήνα είναι η 28η Οκτωβρίου και η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να γίνουν κανονικά οι παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο σε όλη τη χώρα, καθώς και ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη στις 26 του μήνα.


Κυβερνητικές πηγές τονίζουν συνεχώς ότι «το 2021 δεν είναι 2020» και αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει και φέτος νέο lockdown του ίδιου τύπου με τον περασμένο χειμώνα.


Οι περιορισμοί που τέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που εισήλθαν στο «κόκκινο» δεν είναι lockdown, όπως λένε οι κυβερνητικοί κύκλοι, «αλλά πρόκειται για τους ήδη υφιστάμενους περιορισμούς που ισχύουν από το καλοκαίρι και εφαρμόστηκαν και σε νησιά, όπως για παράδειγμα στη Μύκονο».


Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην πάμε σε νέο lockdown εκφράστηκε και χθες κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Εντουαρτ Χέγκερ, στο Μέγαρο Μαξίμου.


«Οδεύοντας προς το τέλος της πανδημίας, οι οικονομίες μας δεν μπορούν να υποστούν άλλους περιορισμούς και εφαλτήριο για την ανάπτυξη, για την επανεκκίνηση των οικονομιών μας στην Ευρώπη αποτελεί αναμφίβολα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια αποστροφή του λόγου του.


Στην Κυβέρνηση θεωρούν πως ο φετινός χειμώνας δεν θα είναι ίδιος με τον περυσινό, καθώς ήδη ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανοσία είτε λόγω του εμβολίου είτε λόγω νόσησης.


Πάντως, η απόφαση να μην πάμε σε νέα καραντίνα δεν σημαίνει πως η Κυβέρνηση δεν παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία ξυπνούν τις περυσινές άσχημες μνήμες, όταν από τα τέλη Οκτωβρίου ξεκίνησε το σφοδρότερο κύμα πανδημίας στη χώρα μας.


Με την αυστηρότερη τήρηση των μέτρων τα οποία υπάρχουν και με την αύξηση των εμβολιασμών στοχεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σκέλος του εμβολιασμού είναι οι 600.000 μη εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών, που δυνητικά είναι αυτοί που μπορεί να γεμίσουν τα νοσοκομεία και να πιέσουν το σύστημα Υγείας. Εκεί θα δοθεί το επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο βάρος, με κυβερνητικά στελέχη να εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως όσο ο χειμώνας προχωράει και ο κίνδυνος αυξάνεται τόσο θα ανεβαίνουν και τα ποσοστά του εμβολιασμού.


Με την πιθανότητα lockdown αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει καν στο τραπέζι, το μεγάλο ερώτημα περιστρέφεται γύρω από τις μεγάλες εορτές του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα τις παρελάσεις της 28ης και τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 του μηνός.


Αναφερόμενος στο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έδειξε πως η κυβέρνηση κινείται, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, προς την κατεύθυνση να γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις, καθώς οτιδήποτε διαφορετικό θα έστελνε λανθασμένο μήνυμα και για τον εμβολιασμό, καθώς θα ήταν σαν να είμαστε στο ίδιο με πέρυσι σημείο.


«Τα επιδημιολογικά δεδομένα τα παρακολουθούμε. Οφείλω, όμως, να σας πω ότι και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές και θρησκευτικές λειτουργίες, οι οποίες έγιναν με ένα πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας πως φέτος «δεν είναι το ίδιο με πέρυσι εξαιτίας του εμβολιασμού. Και δεν πρέπει αυτό να το ξεχνάμε ούτε στιγμή».


«Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων λειτουργίας διαφόρων δραστηριοτήτων που καλύπτει και ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες», επεσήμανε το κυβερνητικό στέλεχος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως βούληση της Κυβέρνησης είναι να γίνουν και οι παρελάσεις και η λιτανεία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια