ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το επικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών


Ένα φανταστικό βίντεο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών δημοσίευσε η Φίνος Φιλμ.


“Σήμερα γιορτάζουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες, οι καθημερινοί ήρωες της εκπαίδευσης αλλά και όλοι οι κινηματογραφικοί δάσκαλοι της Φίνος Φιλμ. Στο απόσπασμα που ακολουθεί, βλέπουμε τον Αλέκο Αλεξανδράκη να παραδίδει μαθήματα ζωής στους μικρούς μαθητές της «Μαρίας της Σιωπής» (1973). Χρόνια Πολλά σε όλους!” αναφέρεται στη λεζάντα.


Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO, για να μας υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία.


Η “Μαρία της Σιωπής” είναι ένα δράμα που γυρίστηκε το 1973 σε παραγωγή Φίνος Φιλμ, σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη με σενάριο του ίδιου και με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.


Η Μαρία Γεραλή (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι μια κωφάλαλη κοπέλα που ζει με τον πατέρα της (Παντελής Ζερβός) σ’ ένα νησί (τα γυρίσματα έγιναν στην Τζια). Στήριγμά τους είναι ο δάσκαλος (Αλέκος Αλεξανδράκης), που μιλάει τη νοηματική γλώσσα.


Ο δήμαρχος Αντώνης Βουρνάς (Σπύρος Καλογήρου) βιάζει την Μαρία, την καθιστά έγκυο, και εκείνη γεννά αγόρι. Ο πατέρας της πεθαίνει από καρδιά και ο δάσκαλος πάει για λίγο ένα ταξίδι και την αφήνει μόνη. Ο δήμαρχος και η γυναίκα του Γεωργία (Μαρία Κωνσταντάρου) θέλουν να της πάρουν το παιδί.


Η Μαρία αμύνεται και σκοτώνει κατά λάθος τον δήμαρχο. Το δικαστήριο την αθωώνει και την αφήνει ελεύθερη. Η Μαρία παντρεύεται τον δάσκαλο.https://www.enikos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια