ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ισραηλινός Πρέσβης στην Κύπρο: “ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βοηθήσουμε στην ΑΜΥΝΑ”


Η αναβάθμιση των σχέσεων και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αποτελεί μια συνεχή διαδικασία και ο Όρεν Ανόλικ στοχεύει να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ίδιος δηλώνει με σαφήνεια πως «πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης». Στην πρώτη του συνέντευξη, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο νέος πρέσβης του Ισραήλ μιλά αποκλειστικά στον «Φ» για όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και τους τομείς στους οποίους οι δύο χώρες θα μπορούσαν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τη μεταξύ τους συνεργασία.

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΜΠΙΣΙΗ
ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ένα από θέματα που εισήλθαν προσφάτως στη σφαίρα των συζητήσεων και αναλύσεων – σ’ ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις – είναι και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της αμυντικής δυνατότητας της Κύπρου με την απόκτηση ισραηλινών μέσων. Θέσαμε στον Ο. Ανόλικ το ερώτημα εάν στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα άμυνας/ασφάλειας θα μπορούσε το Ισραήλ να βοηθήσει την Κύπρο σε αναβάθμιση της αμυντικής της ικανότητας.

Αφού ξεκαθάρισε πως «η Κύπρος έχει τη δική της πολιτική στα θέματα άμυνας και ασφάλειας» όπως και «το Ισραήλ έχει δική του», ανέφερε πως η χώρα του «είναι σε θέση να βοηθήσει άλλες χώρες να ενισχύσουν την αμυντική τους ισχύ, παρέχοντας τεχνογνωσία και τεχνολογία, εκπαίδευση και αμυντικό εξοπλισμό». Σημείωσε πως το Ισραήλ μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του με άλλα κράτη, και «η Κύπρος είναι μια φίλη χώρα με την οποία μπορεί» να μοιραστεί αυτές τις εμπειρίες. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια