ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το SMS πριν από τον ανασχηματισμό και η “θερμή” συνομιλία Μητσοτάκη – Αποστολάκη


Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δίνει μια τελείως διαφορετική εκδοχή σχετικά με όσα συνέβησαν και την πρόταση να αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, που τελικά δεν αποδέχθηκε.


Ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει μια σοβαρή προϋπόθεση για την είσοδό του στην κυβέρνηση, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.


Το να έχει εξασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γενηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, του ζήτησε να τηλεφωνήσει ο ίδιος στον κ. Τσίπρα και την κ. Γεννηματά.


«Συνεννοηθείτε, δεν μπορούμε να πάμε σε έναν πόλεμο, χωρίς να είμαστε όλοι μαζί», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.


Πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, τηλεφώνησε στον στενό συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για να του ανακοινώσει ότι ο κ. Αποστολάκης έχει αποδεχθεί την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να είναι υπουργός της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με το ΟPEN, ο ναύαρχος και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τον Αλέξη Τσίπρα και του έχει γνωστοποιήσει τη βολιδοσκόπηση που δέχεται από τον κ. Νικοφοράκη, πρόσωπο που είναι κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη και τον είχε ενημερώσει για τις δύο προϋποθέσεις που έθεσε, μία για ανεξάρτητο υπουργείο και μία για συναίνεση των πολιτικών αρχηγών.


Ο κ. Τσίπρας, από τη συνομιλία που είχε με τον κ. Αποστολάκη την περασμένη Δευτέρα, έμεινε με την εντύπωση πως η απάντησή του θα ήταν αρνητική, καθώς η συναίνεση που ζητούσε δεν δινόταν από την Κουμουνδούρου.


Μάλιστα, σύμφωνα με το ΟPEN, ο κ. Αποστολάκης έστειλε ένα κρίσιμο μήνυμα στον κ. Νικηφοράκη και τον κάλεσε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε ανακοινώσεις αν δεν είναι δεδομένη η εξασφάλιση της συναίνεσης από τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά.


Όταν ο κ. Αποστολάκης τηλεφώνησε στο Μέγαρο Μαξίμου να ρωτήσει τι ακριβώς έχει γίνει και να πει ότι αφού υπάρχει αυτή η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δεχθεί τη θέση, ακολούθησε μια θερμή συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος του είπε ότι «δεν είχα καταλάβει πως θέτει όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά θα βγάλω ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν».


Ο κ. Αποστολάκης υποστηρίζει ότι τον παγίδευσαν, καθώς και ότι ψευδώς του είπαν ότι έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι έσπευσαν να ανακοινώσουν το όνομά του, προκειμένου να βρεθεί προ τετελεσμένων.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια