ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος, γιατί η ελάχιστη βάση εισαγωγής

Τα «επαγγέλματα του μέλλοντος» και η σημασία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής πρωταγωνιστούν σε σειρά αναρτήσεων που έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αναφορά σε ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ οι οποίες προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά, όπως αμπελουργίας, οινογνωσίας, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας, τεχνικός μαγειρικής τέχνης. Επαγγέλματα που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας, ενώ προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.


Oι ευκαιρίες στα δημόσια ΙΕΚ

Παράλληλα με το βίντεο, ο πρωθυπουργός δημοσιεύει και γραφήματα στα οποία γίνονται αναφορές στο αντίκρισμα των πτυχίων που χορηγούνται από τις σχολές, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και στην αναβάθμιση των δημοσίων ΙΕΚ. Δείτε το βίντεο


Όπως αναφέρεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μαζί με την αναβάθμιση των Δημοσίων ΙΕΚ θα οδηγήσει στην επαγγελματική αποκατάσταση για τους νέους.

Στο ερώτημα «γιατί είναι σημαντική η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» η απάντηση που δίνεται είναι «διασφαλίζει πως οι φοιτητές των ΑΕΙ μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της κάθε σχολής. Σήμερα 30% των φοιτητών δεν αποφοιτούν ποτέ. Ενώ πολλοί φοιτούν σε σχολές για τις οποίες δεν έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον. Αυτοί οι φοιτητές και οι οικογένειές τους επενδύουν σε χρόνο και χρήμα σε μία διαδρομή που αποδεικνύεται τελικά αδιέξοδη».


Ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στο ερώτημα γιατί είναι σημαντική η αναβάθμιση των δημοσίων ΙΕΚ η απάντηση που δίνεται είναι: «η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία ανάμεσα σε πτυχιούχους ΑΕΙ στην ΕΕ, ενώ το 36% των επιχειρήσεων δηλώνει πως δεν βρίσκει τα στελέχη που έχει ανάγκη. Κι όμως οι απόφοιτοι των δημοσίων ΙΕΚ κατά μέσο όρο βρίσκουν δουλειά σε 7 μήνες από την αποφοίτησή τους. Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα το 25% των σπουδαστών ΙΕΚ έχουν πτυχίο ΑΕΙ».


«Οι νέοι μας αξίζουν καλύτερα»

Τα δημόσια ΙΕΚ δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάσταση, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά

εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση, αναφέρει με αναρτήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι νέοι μας αξίζουν καλύτερα. Αξίζουν να σπουδάζουν σε πεδία που τους ενδιαφέρουν. Να αποφοιτούν, γιατί μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σπουδές. Να έχουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και μέσω σπουδών σε ποιοτικά Δημόσια ΙΕΚ» καταλήγει ο πρωθυπουργός.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια