ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η ήττα της αιολικής βιομηχανίας από μια χούφτα τρόλ και πολιτικούς τρολαμένους
Απο τα «ωραία» του καλοκαιριού η απίστευτη τερατολογία που εξαπλώθηκε σε χρόνο μηδέν από άκρου σε άκρο της ψηφιακής, αρχικά, Ελλάδας, για να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις στη συνέχεια. Μιλάμε για τη... βεβαιότητα ότι οι φωτιές μπήκαν για να «φυτευτούν» στις περιοχές αυτές ανεμογεννήτριες.

Πάντα είχαν πέραση οι θεωρίες για οργανωμένους εμπρησμούς, πότε από τους Τούρκους, πότε από την αντιπολίτευση, πότε από κάτι άλλο. Αλλά αυτή τη φορά είχαμε νομίζω το αποκορύφωμα. Απόδειξη για το γεγονός ότι η θεωρία είχε πέραση, ήταν το ότι έσπευσαν να την ασπαστούν ο Βελόπουλος και ο ομόλογός του στην Αριστερά, ο Πολάκης. Δηλαδή οι πλέον χαρακτηριστικοί λαϊκιστές πολιτικοί που πιάνουν αμέσως που φυσάει ο άνεμος του λαϊκού αισθήματος.

Δεν θέλω να αναφερθώ σε μεγέθη τύπου Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ο γνωστός, του Παναθηναϊκού) που έβαλε τα στήθη του μπροστά και πρόσταξε με στεντόρεια φωνή «να πάνε να βρούνε αλλού να βάλουν τις ανεμογεννήτριες», αλλά θα σημειώσω την ανεκδιήγητη αρθρογραφία της κυρίας Θάνου (πρώην πρωθυπουργός παρακαλώ) που μας είπε, περίπου, ότι δικαιολογημένα οι κάτοικοι της Εύβοιας έχουν την πεποίθηση ότι κάτι κρύβεται, με βάση τον «καταιγισμό της έγκρισης αδειών εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην Εύβοια, κατά το 2021, σε συνδυασμό με τη χρονική συγκυρία της εκδήλωσης της αντίθεσης των κατοίκων και της επέλευσης των πυρκαγιών, καθώς και της τεράστιας έκτασης αυτών».

Τέλος πάντων, αυτό το καλοκαίρι είδαμε μπροστά μας το πιο χαρακτηριστικό, ίσως, παράδειγμα πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας με αφετηρία και όργανο τα social media.

Είδαμε ταυτόχρονα την τεράστια ήττα της αιολικής βιομηχανίας ( τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά τζάκια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα) απο μια χούφτα τρολ. Οι επιχειρηματίες και οι φορείς της αιολικής ενέργειας, όχι μόνον δεν αξιοποίησαν τη μοναδική ευκαιρία να αναδείξουν την αλήθεια, (ότι δηλαδή η πράσινη ενέργεια είναι βασικό μέρος της λύσης σχετικά με την κλιματική αλλαγή που σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνη για τις πυρκαγιές), αλλά κινδυνεύουν να βγούν και υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές. Πατατράκ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια