ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η αντιπολίτευση εντάχθηκε πλήρως στο αντιεμβολιαστικό κίνημα


Κωνσταντίνος Χαροκόπος

To γεγονός ότι η τροπολογία για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τις διοικητικές ποινές, αλλά και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους εκδίδουν ή κάνουν χρήση αυτών των πιστοποιητικών, πέρασε στη Βουλή, μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι εξ ορισμού προβληματικό. Δεν είναι μόνο θλιβερή, αλλά και επικίνδυνη, η απουσία συναίνεσης σε ένα θέμα ζωής και θανάτου.

Σε μια κοινωνία, που δείχνει εθισμένη στην έκδοση πλαστών πτυχίων, πλαστών πιστοποιητικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, πλαστών βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, πλαστών απολυτηρίων στρατού, πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας, πλαστών πολεοδομικών αδειών, πλαστών αδειών παραμονής και άλλων πολλών πλαστών παραστατικών, έρχεται η αντιπολίτευση να ενισχύσει αυτού του είδους την παραβατικότητα, αρνούμενη να υπερψηφίσει την τροπολογία, σχετικά με τα πλαστά εμβολιαστικά πιστοποιητικά.

Η στάση, σύσσωμης της αντιπολίτευσης, είναι βαθιά ανήθικη, εντελώς ανορθολογική και υπέρμετρα καιροσκοπική.

Και καλά. Από το κόμμα Βελόπουλου που εμπορεύεται επιστολές του Ιησού Χριστού, φυσικά και δεν είχαμε απαιτήσεις. Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, από έναν πολιτικό που από τη μια σηκώνει το λάβαρο του αντιευρωπαϊσμού και από την άλλη έχει τις καταθέσεις του στην Deutsche Bank.

Και φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από το κόμμα Βαρουφάκη, που αναζητούσε οικονομικές λύσεις σε παράλληλα συστήματα πληρωμών, σε παράλληλα τραπεζικά συστήματα, σε παράλληλα νομίσματα και σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Ούτε από το ΚΚΕ, περιμέναμε κάτι καλύτερο. Τα τελευταία εναπομείναντα απολιθώματα του σταλινισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, αν δεν διακρίνουν ιμπεριαλιστικό ή καπιταλιστικό κίνδυνο, δεν ευαισθητοποιούνται, ούτε κινητοποιούνται. Άλλωστε γι’ αυτούς, η αντίληψη για την επιβολή του νόμου, αφορούσε μόνο τη Σοβιετική Ένωση και τους δορυφόρους της. Για τις αστικές δημοκρατίες, το ΚΚΕ έχει να προσφέρει μόνο ανυπακοή, στα πλαίσια των ονειρώξεων για τη ανατροπή του συστήματος.

Και ερχόμαστε στον Σύριζα. Στα πλαίσια της λογικής «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», αυτό το πολιτικό μόρφωμα αριστερόστροφου εθνολαϊκισμού, δεν κλείνει πια μόνο το μάτι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και στην αντιεπιστημονική προπαγάνδα. Αγκαλιάζει με άνεση, προσφέροντας πολιτική κάλυψη καθώς και προστασία στους θρησκόληπτους, αγράμματους και σκοταδιστές, που επιτίθενται στην κοινωνία, με τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σαν τους παντοπώλες, που πωλούσαν εδώδιμα και αποικιακά, στις παλαιές ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας και ο υπαρχηγός του Παύλος Πολάκης, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, προσελκύουν πάσης φύσεως και προελεύσεως πελάτες, με σκοπό τη φθορά της κυβέρνησης και μόνο.

Ακολουθούν κατά γράμμα την τακτική που έχουν σχεδιάσει από τον Μάρτιο του 2020. «Όλα μπάχαλο», για να πέσει η κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Που είναι άραγε η δήθεν «πλάτη που έχει βάλει» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υγειονομική κρίση; Δεν αντιλαμβάνεται, ότι η χρήση πλαστών πιστοποιητικών, θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία του εθνικού συστήματος υγείας;

Δεν γνωρίζει, ότι με τα πλαστά πιστοποιητικά, οι πιθανότητες εξάπλωσης του covid πολλαπλασιάζονται με εκθετική πρόοδο; Δεν γνωρίζει, ότι ο κίνδυνος να γεμίσουν οι ΜΕΘ και οι μονάδες διασωλήνωσης από ασθενείς, αναζωπυρώνεται; Μήπως άραγε, αυτό θέλουν να πετύχουν, για να δικαιωθούν; Μήπως η πολιτική τους επιτυχία και επανάκαμψη στα πράγματα, περνάει μέσα από τη προσπάθεια κατάρρευσης της χώρας;

Την ίδια στιγμή βέβαια, για να συμπληρωθεί το παζλ της υποκρισίας και του παραλογισμού, ο Σύριζα αποθεώνει το καθεστώς της Κούβας που έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους Κουβανούς άνω των 2 ετών.

Αξίζει πάντως να θυμηθούμε, ότι μόλις στις 27 Αυγούστου 2021, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε ότι ξεκινούσε καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού.

Παρά λίγο να ξεχάσουμε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, που ασκεί, κατά δήλωση του, «σοβαρή αντιπολίτευση». Το ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα κατηγορούσε την κυβέρνηση για ανεπαρκή διαχείριση της κρίσης, απείχε από την ψηφοφορία. Με ποια λογική αρνήθηκε να υπερψηφίσει το νόμο για την παραπομπή όσων δρουν παράνομα και παίζουν με τη ζωή των ανθρώπων; Είναι μήπως και αυτό, ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο μέτρο; Ή μήπως η αποχή από αυτήν την ψηφοφορία, εντάσσεται στην πορεία για την επάνοδο της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη;

Αξίζει και εδώ να θυμηθούμε ότι στις 7 Ιουλίου 2021, είχε δηλώσει η Φώφη Γεννηματά ότι το ΚινΑλ ξεκινούσε καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού.

Εν τω μεταξύ, σύσσωμη η αντιπολίτευση, καταψήφισε όχι μόνο την τροπολογία που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για όσους τα εκδίδουν και για όσους κάνουν χρήση αυτών. Καταψήφισε και τη δυνατότητα επαναφοράς των υγειονομικών στην εργασία τους. την επομένη της πρώτης δόσης του εμβολιασμού.

Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την τροπολογία για τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους ζητούν ή συμμετέχουν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, δεν αποτελεί μόνο μια πρόκληση για το κράτος δικαίου. Αποτελεί μια απροκάλυπτη συμπόρευση με την ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά, των οπαδών του σκοταδισμού, της ιδεοληψίας και της εμμονικής άγνοιας.

Περιμένει άραγε η αντιπολίτευση, ότι θα αποκομίσει έστω και βραχυχρόνια πολιτικά κέρδη; Είμαστε σίγουροι, ότι στα χείλη των υποστηρικτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ήδη έκανε την εμφάνιση της, η στυφή γεύση της απογοήτευσης.

Όταν το 2021 παντού στον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα σε όλο τον ιδιωτικό τομέα (και λιγότερο στον δημόσιο), αν πιαστεί υπάλληλος με πλαστό πιστοποιητικό εκτός από την αυτοδίκαιη απόλυση, έχει ποινικές και αστικές ευθύνες, στην Ελλάδα οι ηγεσίες του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, ο Βελόπουλος και ο Βαρουφάκης υποστηρίζουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι του υγειονομικού κλάδου, μπορούν να διαπράττουν απάτη έναντι του δημοσίου και της κοινωνίας και να παραμείνουν ατιμώρητοι.

Λέτε αυτό, να βρίσκει σύμφωνους τους καταπονημένους από την πανδημία, ψηφοφόρους τους; Λέτε να μπορούν να αποδεχθούν οι πολίτες τη συνεχή υπονόμευση του εμβολιαστικού προγράμματος, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, στον βωμό κάποιων ισχνών προσωρινών πολιτικών κερδών;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια