ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Θεσσαλονίκη: Στον σταθμό του Μετρό «Αγία Σοφία» επιστρέφουν τα αρχαία - βίντεο


Τα ευρήματα θα είναι ορατά για το κοινό - Οι αρχαιότητες αποκαλύφθηκαν κατά την εκσκαφή


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στο νότιο τμήμα του σταθμού του μετρό «Αγία Σοφία» στη Θεσσαλονίκη.


Οι αρχαιότητες αποκαλύφθηκαν κατά την εκσκαφή, ενώ η επανατοποθέτησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης για την ανάδειξή του αν και όπως αναφέρει το GRTimes.gr, αρχικά δεν είχε υπάρξει σχετική πρόβλεψη


Έτσι, επανατοποθετούνται τα ακέραια τμήματα της πλατείας που είχε εντοπισθεί κατά την εκσκαφή, δύο κίονες και πιθανώς τμήμα ψηφιδωτού. Οι εργασίες της επανατοποθέτησης άρχισαν την περασμένη Παρασκευή και συνεχίζονται.


Τα ευρήματα βρίσκονταν σε μεγαλύτερο βάθος. Ωστόσο, πλέον θα είναι θεατά για το κοινό, καθώς τοποθετούνται πλησιέστερα προς το επίπεδο ‘Ο’ του σταθμού και θα είναι ορατά πίσω από διάφανη προστατευτική επιφάνεια.


Επίσης, θα τοποθετηθεί σχετικό διάγραμμα με την αρχική θέση στην οποία είχαν βρεθεί, ενώ θα υπάρχουν και πληροφορίες ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου.


Ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό Α.Ε. και του αναδόχου, προβλέπει ότι ως το τέλους του 2021 θα φύγει από τη νότια πρόσβαση του σταθμού «Αγία Σοφία», η εργοταξιακή κατάληψη που βρίσκεται εκεί από το 2007.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια