ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ερώτηση Α.Μ.Ασημακοπούλου προς την Κομισιόν, για την εγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στην Αλβανία


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα «την εγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στην Αλβανία, τις πιθανές επιπτώσεις της στην ελληνική μειονότητα και τον κίνδυνο δημιουργίας προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα», κατέθεσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης στάθηκαν «οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να υποδεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες, ενώ έχουν ήδη ετοιμαστεί οι πρώτες δομές, για την προσωρινή τους εγκατάσταση».


Η κ. Ασημακοπούλου υπογραμμίζει ότι «ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που θα υποδεχθεί η Αλβανία, η διάρκεια παραμονής τους και οι περιοχές που θα φιλοξενηθούν, παραμένουν άγνωστα, με υπαρκτό τον κίνδυνο δημιουργίας νέων προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα». Και «με δεδομένες», όπως αναφέρει, «τις πιέσεις και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων που διαχρονικά υφίσταται η ελληνική εθνική μειονότητα, εντός της αλβανικής επικράτειας», η κ. Ασημακοπούλου ζητά να πληροφορηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των Αφγανών προσφύγων που θα υποδεχθεί η Αλβανία και σε ποιες περιοχές θα εγκατασταθούν», το «πώς διασφαλίζονται τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και τι εγγυήσεις υπάρχουν από τις αλβανικές αρχές ότι δεν θα δεχθεί περαιτέρω πιέσεις το ελληνικό στοιχείο στην περιοχή», καθώς και το «πώς διασφαλίζεται ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα, μέσω των ελληνοαλβανικών συνόρων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια