ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τι μου είπε ο Βούλγαρος...Προσέξτε πόσο βλάκες είναι ορισμένοι.


Προσέξτε πόσο βλάκες είναι ορισμένοι. Με πόση ευκολία διακινδυνεύουν όχι μόνο να χάσουν την δουλειά τους, αλλά να βρεθούν και στην φυλακή. Μετά τις πληροφορίες ότι Έλληνες υγειονομικοί εμφάνισαν πιστοποιητικά εμβολιασμού από την Βουλγαρία και μάλιστα με το μονοδοσικό της Jonson & Jonson (για να αρκεί ένα δήθεν ταξίδι ως εκεί), βρήκα -μέσω τρίτου- το τηλέφωνο Βούλγαρου συναδέλφου της κρατικής τηλεόρασης και μίλησα μαζί του.

Αρχικά με αντιμετώπισε πολύ επιθετικά. Αιφνιδιάστηκα ομολογουμένως. Ούτε τα δικά μου, ούτε τα δικά του αγγλικά ήταν τα καλύτερα του κόσμου, το θέμα της συζήτησης μας ήταν εξειδικευμένο με εμβολιαστική ορολογία, δύσκολο πράγμα αποδείχτηκε η συνεννόησή μας. Μόλις του έκανα την πρώτη ερώτηση θίχτηκε –και γι' αυτό μου επιτέθηκε- διότι εμείς οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε συστηματικά τους Βούλγαρους λες και είναι μια εθνικότητα μαφιόζων. Έτσι μου είπε.

«Οι Βούλγαροι κάνουν τα εγκλήματά σας, οι Βουλγάρες παντρεύονται τους γέρους σας για την σύνταξή τους κλέβοντάς τους απ’ τις γυναίκες τους, οι Βούλγαροι τουρίστες έρχονται στα σύνορά σας με πλαστά τεστ Covid, τώρα οι Βούλγαροι πουλάνε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στους γιατρούς σας. Έτσι λένε οι τηλεοράσεις σας κάθε μέρα. Δεν μας θεωρείτε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ένα τσούρμο παρανόμων» μου είπε. «Δεν έχει και πολύ άδικο» σκέφτηκα, αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα μας επί του προκειμένου.

Τέλος πάντων, αφού τον έπεισα ότι τουλάχιστον εγώ δεν σκεφτόμουν με αυτό τον τρόπο για όλους τους Βούλγαρους, του εξήγησα το θέμα μου. Η απάντηση του ήταν τόσο καθαρή που έμεινα άναυδος με την βλακώδη αψηφισιά όσων δικών μας υγειονομικών τόλμησαν ελαφρά τη καρδία να καταθέσουν στην υπηρεσία τους βουλγάρικο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μου είπε συγκεκριμένα.

«Για να εμβολιαστεί κάποιος στην Βουλγαρία με οποιοδήποτε εμβόλιο (και εκεί τα τέσσερα δικά μας κάνουν) πρέπει απαραιτήτως να είναι Βούλγαρος πολίτης. Δίνει τον αριθμό της κοινωνικής του ασφάλισης και τον αριθμό της ταυτότητας του, ελέγχονται από τα κομπιούτερ και μετά εμβολιάζεται. Αν είναι μετανάστης, πρέπει να έχει βγάλει αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και να δείξει επίσης απόδειξη μόνιμης κατοικίας στην Βουλγαρία και κάρτα εργασίας. Ξένος υπήκοος, είτε μετανάστης είτε τουρίστας χωρίς αυτά τα επίσημα στοιχεία, απλώς δεν μπορεί να εμβολιαστεί. Τελεία και παύλα.»

Με δυο λόγια, τι μου είπε ο άνθρωπος; Ότι πιστοποιητικό εμβολιασμού που δείχνει ότι Έλληνας πολίτης πετάχτηκε ένα διήμερο ως την Βουλγαρία και εμβολιάστηκε με το μονοδοσικό ή οποιοδήποτε άλλο, είναι de facto πλαστό. Δεν χρειάζεται καν έλεγχος. Το αν αυτό το πλαστό έγγραφο κατασκευάστηκε στην Ελλάδα ή στην Βουλγαρία, το αν οι πλαστογράφοι είναι Έλληνες, Βούλγαροι ή Νιγηριανοί, είναι άλλο ζήτημα ποινικής διερεύνησης. Το βέβαιο είναι ότι κάθε τέτοιο έγγραφο είναι 100% πλαστό, εκτός αν αυτός που το καταθέτει ζει στην Βουλγαρία, εργάζεται εκεί και έχει βουλγάρικο αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

Άρα χρειάζεται ένα απλό ξεσκόνισμα στις στοίβες των πιστοποιητικών που έχουν καταθέσει οι γιατροί του ΕΣΥ και οι ιδιώτες. Όπου βρεθεί βουλγάρικο χαρτί (για άλλες χώρες δεν ξέρω), διαβάστε το όνομα και τρέξτε να τον πιάσετε χωρίς άλλες διαδικασίες. Ο τύπος είναι παράνομος, δίχως την παραμικρή πιθανότητα να αποτελεί εξαίρεση. Θα γίνει αυτό ασφαλώς. Απλώς αναρωτιέμαι.

Εκτός από ασυνείδητοι είναι και τόσο βλάκες, ώστε να αγοράσουν ένα παλιόχαρτο και να το καταθέσουν επίσημα, παίζοντας κορώνα γράμματα την δουλειά τους, την άδεια άσκησης επαγγέλματος, την φήμη τους και τελικά την ελευθερία τους; Ή θεωρούσαν το κράτος τόσο ηλίθιο που θα ξεγελιόταν αιωνίως μ’ ένα πλαστό κωλόχαρτο; Κάτι καθαρίστριες με πλαστά ενδεικτικά δημοτικό σχολείου δεν τις θυμούνται. Μετά από είκοσι και τριάντα χρόνια τις βρήκαν. Απορώ…


Δημήτρης Καμπουράκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια