ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κάποιος θα μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος για υπουργός Π.Προστασίας


«Τα πραγματικά περιστατικά λένε ότι έπειτα από έναν κύκλο διερευνητικών επαφών και διαβουλεύσεων, ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά να γίνει Υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Συζήτησε τις λεπτομέρειες, τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, δεχόταν συγχαρητήρια από τον κόσμο, απάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει να ορκιστεί και θα συνοδεύεται. Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που -με γλώσσα πέντε-έξι δεκαετιών πριν- τον χαρακτήριζε αποστάτη και πουλημένο, έκανε πίσω, δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε. Δεν θέλησε να τα «σπάσει» με τους πρώην συντρόφους του», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο OPEN για την απόφαση του Ευάγγελου Αποστολάκη να μην υπουργοποιηθεί.

«Προτίμησε αυτό από το να αναλάβει τη θέση ευθύνης και να είναι και συνεπής σε αυτά τα οποία είπε και στον Πρωθυπουργό και σε όσους τον έπαιρναν τηλέφωνο για να τον συγχαρούν. Αυτά είναι τα γεγονότα και η ιστορία έχει λήξει εκεί», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο κ. Αποστολάκης είχε υπηρετήσει την Κυβέρνηση Σαμαρά και την Κυβέρνηση Τσίπρα- ως Αρχηγός του Ναυτικού, ως αρχηγός του Στρατού, ως Υπουργός μετά και είχε τα εχέγγυα να συμβολίζει ότι δεν είναι μια κομματική επιλογή. «Έγινε η επικοινωνία, υπήρξε η αποδοχή και ο άνθρωπος έκανε πίσω, γιατί δέχτηκε μια σκληρή επίθεση. Αυτό κάτι σημαίνει για τις αντοχές του», υπογράμμισε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόταση αυτή τορπιλίστηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν ζήτησε η Κυβέρνηση να συνδιαμορφώσει με τον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Έκανε μία επιλογή στην οποία θα μπορούσε να δοθεί η ανοχή, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζεται με καχυποψία ο Υπουργός σε ένα χαρτοφυλάκιο, που έχει να κάνει με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ανθρώπινων ζωών, των περιουσιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το τορπίλισε με έναν τρόπο ακραίο, όπως συνηθίζει διότι υπαρξιακά δεν αντέχει να μην έχει από πριν διαμορφωμένη μια στρατηγική που επιτίθεται στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, για τις επιλογές του σε πρόσωπα», δήλωσε.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός έκανε μία επιλογή που θα μπορούσε να ενώνει για ένα συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και είπε ότι «η Αξιωματική Αντιπολίτευση επέμενε με τη γλώσσα του χθες στον διχασμό, διότι αυτό είναι το υπαρξιακό της χαρακτηριστικό, αυτή είναι η ουσία της πολιτικής της, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια αντιπολίτευση καταστροφική για την πολιτική και τους θεσμούς, αυτή είναι η ουσία και αυτό είναι που πρέπει να μείνει από χθες».

Και συνέχισε: «Ας δεχτώ ότι ο κ. Αποστολάκης έλεγε άλλα στον Πρωθυπουργό, άλλα στον κ. Τσίπρα. Παραμένει το βασικό ερώτημα: Γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να τορπιλίσει την επιλογή αυτή, επέλεξε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, αυτή τη λογική αντιπαράθεσης, ακόμα και για ένα θέμα για το οποίο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή, είχε πει ότι δεν πρέπει κάθε Κυβέρνηση και να βάζει τον δικό της επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας; Αυτό είναι η ουσία.

Το πολιτικό ερώτημα είναι: Γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιμένει να διχάζει ακόμη και σε ζητήματα που οι πολίτες απαιτούν να βρούμε έναν άνθρωπο, που να δικαιολογεί, και την ανοχή των άλλων και επιχειρησιακά να μπορεί να ανταπεξέλθει; Υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει γίνει σε αυτή την ιστορία; Υπάρχει μια δομική διαφορά στον τρόπο αντίληψης της πολιτικής, στην κουλτούρα για το πώς πρέπει να είναι μια σύγχρονη πολιτική, κυρίως σε συγκεκριμένα πεδία, στην Ελλάδα του 2021, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός δεν υποκύπτει και θα αναβαθμιστεί η Πολιτική Προστασία ενώ υπάρχει και πρόγραμμα ενίσχυσης ύψους 1,8 δισ. που αφορά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. «Και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε τις απαντήσεις στην κατεύθυνση αυτή, με το νέο πρόσωπο στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος αυτού του πεδίου και ταυτόχρονα η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή του να του κολλάνε ταμπέλες από την πρώτη στιγμή που θα ακουστεί το όνομά του για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο», ανέφερε.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών τόνισε πως στόχος είναι να επιτευχθούν τα υψηλότερα δυνατά ποσοστά στον εμβολιασμό τους και κάλεσε αν υπάρχει κάποιο πολιτικό που διαφωνεί με αυτό, να βγει να το πει. «Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Από την ώρα που δεν διαφωνεί κανείς, από την ώρα που μήνες πριν έχουμε στη διάθεση των ανθρώπων κάθε πληροφορία για να απαντήσουν στις ανησυχίες, στα ερωτηματικά τους, από την ώρα που δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά από πουθενά ότι το εμβόλιο εγκυμονεί κάποιο σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους, από την ώρα που το εμβόλιο είναι διαθέσιμο για όποιον θέλει, ακόμα και αυθημερόν, τι ακριβώς προτείνουν για να πετύχουμε αυτό το οποίο συμφωνούμε ότι είναι ανάγκη; Δεν υπάρχει πρόταση. Υπάρχει η διάσταση της… προαιρετικής υποχρεωτικότητας.

Αυτό, όμως, είναι αστείο για να κουβεντιάζεται σοβαρά στη χώρα εδώ που βρισκόμαστε, με τα σημερινά δεδομένα της πανδημίας. Η Κυβέρνηση δεν είναι ούτε think tank, ούτε Μ.Κ.Ο., για να συζητά με ευχολόγια χωρίς να αναλαμβάνει δράσεις και παρεμβάσεις», δήλωσε.

Για τα πιθανά προβλήματα στο ΕΣΥ είπε ότι προφανώς η κυβέρνηση περιμένει αρρυθμίες αλλά υπάρχει σχεδιασμός να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σε τρεις άξονες: Πρώτον, την ταχύτατη είσοδο νέου δυναμικού στο Σύστημα Υγείας, δεύτερον, την αναδιάταξη του δυναμικού, που ήδη υπάρχει, όπου κριθεί αναγκαίο και τρίτον, την προσφυγή σε διοικητικές κυρίως υπηρεσίες και του ιδιωτικού τομέα, όπου αυτό μπορεί να γίνει.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είπε πως πρόκειται για επιλογή που υπάρχει, ανάλογα με τον ρυθμό αύξησης των εμβολιασμών. «Μέχρι όμως να φτάσουμε εκεί, νομίζω ότι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε όλοι μας Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία και όποιος έχει δημόσιο λόγο, είναι να καλούμε τον κόσμο να σπεύσει να εμβολιαστεί. Να πιάσουμε αυτό τον αριθμό του σχεδόν ενός εκατομμυρίου εμβολιασμένων που μας λείπει ακόμη, προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας που οι ειδικοί λένε ότι αποτελεί μια ισχυρή, επαρκή θωράκιση, εγγύηση, απέναντι στο τέταρτο κύμα.

Καθημερινά αξιολογούνται οι δείκτες και από τις νοσηλείες και από τις Μ.Ε.Θ. και από τα τεστ και διαμορφώνονται οι αποφάσεις. Είναι μια κατάσταση δυναμική που δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Ο ρυθμός αύξησης των εμβολιασμών θα παίξει έναν καταλυτικό ρόλο σε όλες τις αποφάσεις», ανέφερε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια