ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τελειώνουν τα «παιχνίδια» του Πολάκη με τον εμβολιασμό;

Τάσος Ευαγγελίου

Eurokinissi

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου συνεδρίασε το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί όπως τουλάχιστον διέρρευσε εκλήθη ο Παύλος Πολάκης για να πεισθεί να σταματήσει να «θολώνει» τη γραμμή αναφορικά με τους εμβολιασμούς. Ο ίδιος είναι γιατρός και κατά δήλωσή του ανεμβολίαστος όμως από την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί μπροστά στην δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει εκτός χειρουργείων και παροχής υπηρεσιών και τους ιδιώτες ιατρούς που δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Ελευθερία.

Χθες, στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης επανήλθε, εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, για να χαρακτηρίσει «ιδεοληψία» τους εμβολιασμούς και να σημειώσει πως δεν αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις, ενώ την Πέμπτη συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε δίπλα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα και δεν έχουν οι ίδιοι εμβολιαστεί αντιμετωπίζοντας ήδη την αναστολή εργασίας και κατ' επέκταση της διακοπής της μισθοδοσίας.

Και ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με την… προαιρετική υποχρεωτικότητα και ζητά να μην εφαρμοστεί η αναστολή εργασίας, αυτά που ειπώθηκαν από την πλευρά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ως μέλους της αντιπροσωπείας του κόμματος, εγείρουν ερωτήματα. Κυρίως στο σκέλος της αναφοράς που έκανε ότι το 5 με 10% των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα έχει «απειροελάχιστες επιπτώσεις στο σύστημα» τη στιγμή που πρόκειται για το προσωπικό που βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς και σε όλο τον κόσμο σχεδόν τίθεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους για την αποφυγή χειρότερων εξελίξεων.

Όπως και αυτά που υποστήριξε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει «ιδεοληπτική εμμονή» της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς καθώς και ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον του 4ου κύματος αλλά τα εμβόλια δεν αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις, υπό τους ήχους των χειροκροτημάτων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Και όλα αυτά ενώ φέρεται να έχει δηλώσει πως θα αποφύγει αναφορές καθώς και ότι δεσμεύθηκε ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα πως όταν εκφράζει την θέση του θα δηλώνει πως είναι προσωπική.

Πλέον όμως θα βρεθεί και ο αντιμέτωπος με τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις του. Έχει υποστηρίξει πως τα εμβόλια είναι πειραματικά. Καθώς και ότι πρέπει να τα κάνουν όσοι είναι άνω των 60. Για τους υπόλοιπους ζητά να έρθουν τα φάρμακα, που ο ίδιος υποστηρίζει πως αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό και τα οποία είναι πειραματικά τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όπως δηλώνουν οι ειδικοί εκτός από αυτούς που συντάσσονται με τους ψεκασμένους αρνητές ή αυτούς που αναζητούν άλλοθι για να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την εφαρμογή κυρώσεων και προστίμων και για τους ιδιώτες ιατρούς ενεργοποιεί το άρθρο 206 που ήδη εφαρμόζεται για το ΕΣΥ και το προσωπικό των μονάδων φροντίδας. Δίνει δε και το δικαίωμα σε εργοδότες να αρνηθούν σε εργαζόμενους την παροχή εργασίας αλλά και να μην τους καταβάλουν μισθούς καθιστώντας και στον τομέα αυτό υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τις ειδικές κατηγορίες του υγειονομικού προσωπικού συνολικά.

«Καταλαβαίνω τον κ. Πολάκη διότι όταν την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί η ρύθμιση θα έχει επιπλέον κυρώσεις» ήταν το σχόλιο του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη ο οποίος με την παρέμβασή του στη Βουλή ανέδειξε τους δύο δρόμους που έχει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Ή θα εμβολιαστεί, αφήνοντας πίσω τις θέσεις που και ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε δείχνοντας ότι δεν υπολογίζει τις όποιες πιέσεις υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πως του ασκήθηκαν ή δεν θα εμβολιαστεί και ως εκ τούτου δεν θα εκτελεί τα καθήκοντά του ως ιδιώτης ιατρός.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναφερθεί ότι ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα διέρρευσαν από την συνεδρίαση της 26ης Αυγούστου χαρακτηριστικά. Εν τούτοις και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία να δείξει πως δεν αποφεύγει δυναμικές παρεμβάσεις, αφού αν τελικά ο κ. Πολάκης εμβολιαστεί θα οφείλεται στην υποχρεωτικότητα που νομοθετικά θα επεκταθεί και στους ιδιώτες γιατρούς…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια