ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Βερναρδάκης, το «κάθαρμα» και οι σφυρίχτρες

Σάκης ΜουμτζήςΠροχθές, μετά τις ασχήμιες που συνέβησαν στο προαύλιο της Μητρόπολης, ο Άρης Πορτοσάλτε διατύπωσε μιαν εύλογη απορία: «πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόλαβε να γίνει "κάθαρμα"»; Βέβαια, η ερώτηση ήταν μάλλον προβοκατόρικη, καθώς περίμενε να δει ποιος χάνος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα τσιμπήσει και θα απαντήσει.

Και εμφανίσθηκε σε χρόνο dt ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ο οποίος έδωσε την απάντηση. «Ο Μητσοτάκης είναι κάθαρμα εδώ και 56 χρόνια», ανατρέχοντας στην λεγόμενη «αποστασία».

Το πρώτο που έκανα ήταν να διαπιστώσω πως το 2021 μείον το 1965 μας δίνει το 56, γιατί ως γνωστόν οι αριστεροί έχουν κακή σχέση με τους αριθμούς. Πάντως η αφαίρεση που έκανε ο κ. Βερναρδάκης ήταν σωστή. Εγώ βέβαια έκανα και την επαλήθευση προσθέτοντας στο 1965 το 56. ΟΚ.

Στην συνέχεια φαντάστηκα τον Άρη Πορτοσάλτε να διαβάζει το σχόλιο του Χριστόφορου και να πιάνει την κοιλιά του από τα γέλια. Τσίμπησε μεγάλο ψάρι και γρήγορα.

Επί της ουσίας είναι αστείο να απαντήσεις σε μια γελοιότητα με σοβαρότητα. Άλλωστε και ο συντάκτης του σχολίου προδιαθέτει για κάτι τέτοιο. Δεν σε αφήνει να τον αντιμετωπίσεις στα σοβαρά.

Θυμήθηκα τον Ιούνιο του 2015, λίγο πριν το δημοψήφισμα, όταν ως ένας νέος Πουαρό ανακάλυψε πως οι σφυρίχτρες των «μένουμε Ευρώπη», ήταν ίδιες με αυτές των υποστηρικτών της «Εldorado Gold». Έτσι έλυσε το μυστήριο όχι μόνον της χρηματοδότησης των σφυριχτρών, αλλά και του χώρου αποθήκευσης τους. Εννοείται πως με τον σύγχρονο Πουαρό γελούσε όλο το διαδίκτυο.

Κάποιοι άσπονδοι εσωκομματικοί φίλοι του κ. Βερναρδάκη διέδιδαν πως είχε πείσει τον Α. Τσίπρα ότι είχαν ανακαλύψει μιαν άλλη μέθοδο δημοσκοπήσεων που έδειχνε την διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, να κινείται στο όριο του στατιστικού λάθους.

Οι άλλες δημοσκοπήσεις ήταν πληρωμένες από τα βοθροκάναλα της διαπλοκής και ήταν αναξιόπιστες. Άλλωστε έπεσαν έξω και στις προβλέψεις τους για το δημοψήφισμα. Είναι στην φύση του ανθρώπου να δέχεται ασμένως κάθε ευχάριστη είδηση. Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν τις διαβεβαιώσεις Βερναρδάκη και έπεσαν από τα σύννεφα, όταν το βράδυ των ευρωεκλογών, είδαν την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να εκτοξεύεται σε διψήφιο νούμερο.

Προσωπικά ποτέ δεν πίστεψα αυτές τις διαδόσεις σε βάρος του κ. Βερναρδάκη και τις απέδωσα στην γνωστή κομμουνιστική εσωκομματική ίντριγκα. Ήρθε όμως αυτό το σχόλιο του για το «κάθαρμα ετών 56» και θεωρώ πλέον πως τα όσα του καταμαρτυρούν οι σύντροφοι του μπορεί να είναι και αλήθεια.

Δεν μπορεί, σκέφτηκα, ένας καθηγητής πανεπιστημίου να αγνοεί τον λογικό συμπερασμό. Όταν κάποιον χαρακτηρίζεις «κάθαρμα» εξυπακούεται πως και οι συνεργάτες του είναι και αυτοί καθάρματα. Και ένας από τους συνεργάτες του «καθάρματος» ήταν και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Τέλος πάντων, καλά να είναι ο Χριστόφορος μάς διασκέδασε εν μέσω μετάλλαξης Δέλτα. Εξάλλου, κάθε φορά που βλέπω κρεμασμένη την σφυρίχτρα της Eldorado τον θυμάμαι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια