ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μαγιορκίνης για στέλεχος Μ: Δεν βλέπουμε ιδιαίτερη δυναμική


«Καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου» αναφέρει o επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων


 Μ στην χώρα μας έδωσε με ανάρτηση του στο Facebook, o επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.


Οπως επισημαίνει η μεταλλαξη M καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου στις αναφορές του ΕΟΔΥ.


Ο ίδιος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του κορωνοϊού «παρακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη δυναμική».


Όπως είναι γνωστό ο ΠΟΥ έχει αναφέρει ότι η μετάλλαξη Μ  ενδέχεται να είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια και μέχρι τώρα υπάρχουν δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής στις οποίες έχει αρχίσει να επικρατεί. «Στην Κολομβία και το Εκουαδόρ, η μετάλλαξη Μ έχει επικρατήσει γύρω στο 30% και 10%.


Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαγιορκίνη


«Η πρώτη αναφορά στελέχους Β.1.621 που πλέον είναι γνωστό ως M στην Ελλάδα είναι στις αναφορές του ΕΟΔΥ από 1/7/2021 και απομονώθηκε εντός της χρονικής περιόδου 31/03-21/06. Στην χθεσινή αναφορά του ΕΟΔΥ δεν υπήρχαν νέα δείγματα με το στέλεχος Μ απλά τα στελέχη που ήταν σημασμένα ως B.1.621 ταξινομήθηκαν ως Μ καθότι η ονοματοδοσία έγινε την τελευταία εβδομάδα.
Το στέλεχος λοιπόν παρακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη δυναμική.
Παρακάτω η πρώτη αναφορά του ΕΟΔΥ με το σχετικό στέλεχος».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια