ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τρεις -και μισή- ώρες κλισέ και ψέματαΝαυάγησε άλλη μια απόπειρα επανεκκίνησης για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Η συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ήρθε απλά να επιβεβαιώσει πως στην Κουμουνδούρου έχουν κάνει μότο το “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται” ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος αδυνατεί να σταθεί στα πόδια του.

Επί τρεισήμισι ώρες ο Αλέξης Τσίπρας απαντούσε σε ερωτήσεις με μόνο στόχο να δείξει πως εκείνος δεν αποκλείει κανέναν και απαντά σε ότι τον ρωτούν. Καμία σημασία δεν είχε τι θα απαντούσε αρκεί να πέρναγε το μήνυμα που θεωρούσε πως μπορούσε να βλάψει τον πρωθυπουργό.

Παρόλα αυτά ομολόγησε πως το κυβερνητικό μοντέλο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι επιτυχές όταν είπε πως σε μια επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχουν μόνο κομματικά στελέχη.

Το σημαντικότερο συμπέρασμα από τον μαραθώνιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας ξέχασε ότι έχει κυβερνήσει. Ότι έχει αναλάβει μετά από δύο εκλογικές διαδικασίες οδηγώντας τη χώρα σε νέα μνημόνια και τη μεσαία τάξη-από την οποία υποστηρίζει ότι προέρχεται- στον Άδη.

Μίλησε σαν να μην έχει καμία ευθύνη, σαν να μην έχει υπάρξει πρωθυπουργός – προσπαθεί άραγε και ο ίδιος να το ξεχάσει;- και επανέλαβε κλισέ συνθήματα αλλά και ψέματα προκαλώντας την αντίδραση κυβερνητικών στελεχών.

«Ο κ. Τσακαλώτος είχε ομολογήσει ότι το τσάκισμα της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ταξική επιλογή. Ο κ. Τσίπρας σήμερα υπερθεμάτισε. Μίλησε για εθνική ανάγκη! Είναι το μόνο που συγκρατήσαμε από μια συνέντευξη στην οποία επαναλάμβανε μόνιμα κλισέ και τα προσφιλή του ψέματα».

Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου. Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε -στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, ανέφερε: «Ο κ. Τσακαλώτος είχε ομολογήσει ότι το τσάκισμα της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ταξική επιλογή. Ο κ. Τσίπρας σήμερα υπερθεμάτισε. Μίλησε για εθνική ανάγκη! Είναι το μόνο που συγκρατήσαμε από μια συνέντευξη στην οποία επαναλάμβανε μόνιμα κλισέ και τα προσφιλή του ψέματα.

Όταν θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης είναι πολύ φυσικό να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει για την ελληνική οικογένεια να μπορεί να μεταβιβάζει την ακίνητη περιουσία και μέρος των χρημάτων που απέκτησε στα παιδιά της, χωρίς να πληρώνει φόρο.

Επιβεβαιώνει ότι είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν και για αυτό δεν καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα αλλάζει, με κοινό παρανομαστή την ατομική προκοπή μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού.

Όσον αφορά στις εκλογές η προσωπική του αγωνία βρίσκεται στον αντίποδα της απαίτησης των Ελλήνων για σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή.

Ο κ. Τσίπρας μετρά παθητικά το χρόνο μέχρι τις εκλογές – εμείς αξιοποιούμε το χρόνο για να λύνουμε προβλήματα προς όφελος της πατρίδας και των ανθρώπων της».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια