ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Παγώνη: Όλοι θα κάνουμε την τρίτη δόση - Αυτοί έχουν προτεραιότηταΣτην πορεία του εμβγολιασμού και γενικά της πανδημίας στην χώρα αλλά και στην τρίτη δόση αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Όπως τόνισε με απόλυτη βεβαιότητα, «εννοείται θα κάνουμε τρίτη δόση. Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Περιμένουμε την Επιτροπή των Εμβολίων, που αργούν στις εισηγήσεις τους» και προσδιόρισε την έναρξη των διαδικασιών στα μέσα Οκτώβρη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κ. Παγώνη μετά από τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν όσοι εμβολιάστηκαν Ιανουάριο και Φεβρουάριο και πως γενικά η τρίτη δόση θα γίνεται 6-8 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Για την μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε πως είναι επιθετική μετάλλαξη στα παιδιά και στους νέους η Δέλτα. Από τις δυσκολότερες μεταλλάξεις που έχουμε. «Δεν το περιμέναμε κι εμείς».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών έκανε έκκληση στους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και επισήμανε πως «στο Λος Άντζελες έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα παιδιά στα σχολεία γιατί ήταν πολλά τα κρούσματα. Και ένα μεγάλο ποσοστό μπήκε σε ΜΕΘ. Και δεν θα ήθελε κανείς μας, με τίποτα, να δει παιδάκια διασωληνωμένα» .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια