ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας το ψήφισμα για τον Μίκη Θεοδωράκη


Οι αιτιάσεις για τα υγειονομικά μέτρα που τηρήθηκαν στην πρώτη με φυσική παρουσία -εμβολιασμένων και νοσούντων- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οδήγησαν στην αποχώρηση την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής της Νάσο Ηλιόπουλο και έτσι δεν ψήφισαν την εισήγηση Μπακογιάννη για την απόδοση τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εισηγήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τις άλλες παρατάξεις, να λάβει το όνομα του σπουδαίου Έλληνα μια οδός της Αθήνας και να προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την προτομή του που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης όπως αρμόζει.

Επίσης, να φιλοξενηθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, δωρεάν τιμής ένεκεν στις εγκαταστάσεις του πρώτου κοιμητηρίου μέχρι και να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις τελευταίες του επιθυμίες. Τέλος, η αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος να παρευρεθούν, ως οφείλουν, στην κηδεία του.

«Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να είμαστε περισσότεροι, να είμαστε όλοι όταν συζητάμε για αυτό το θέμα» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης για την αποχώρηση Ηλιόπουλου.

Για τις οφειλόμενες τιμές της Αθήνας στον μεγάλο απόντα είπε «Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις κύριε πρόεδρε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει ότι "σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο". Ήταν η Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του. Αυτός ήταν ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο παγκόσμιος Μ. Θεοδωράκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο στον σπουδαίο Ελληνα τη μετονομασία οδού σε «Μίκη Θεοδωράκη» και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης , για να σηματοδοτήσει το πέρασμά του στην αθανασία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια