ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Έπρεπε να σας πάμε στο ειδικό δικαστήριο για τη ΔΕΗ-Φορολογήσατε ό,τι κολυμπούσε, πετούσε και ανέπνεε και μας κάνετε μαθήματα


Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής.


Απευθυνόμενος στον κ. Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της ΔΕΗ, είπε: “Το έχεις ξεχάσει κύριε Φάμελλε ότι με τη δική σου προσωπική υπογραφή, για να μην το παίζει και καμπόσος, προβλέψατε να πουληθεί το 17% της ΔΕΗ για να πάει στο χρέος. Απόφαση ΚΥΣΟΙΠ Φεβρουαρίου 19. Ήσουν μέλος του Υπουργικού κύριε και εσύ. Είχες υπογράψει και εσύ να πουληθεί το 17% και να πάει στο δημόσιο χρέος. Αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα για τη ΔΕΗ κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ”.


Όταν μάλιστα ο κ. Φάμελλος αντέδρασε και άρχισε να φωνάζει ότι δεν προχώρησε ο κ. Γεωργιάδης του είπε: ” Ψέματα υπογράφατε δηλαδή; Ψέματα υπογράφατε στην Ευρώπη. Αλλά τέτοιοι ψεύτες που είστε , ψέματα θα υπογράφατε. Απατεώνες κανονικοί. Παίρνει ο Φάμελλος σβάρνα τα κανάλια και λέει για τη ΔΕΗ και έχει υπογράψει να πουληθεί η ΔΕΗ”


“Θα μας απειλήσετε τώρα με ειδικό δικαστήριο για τη ΔΕΗ; Εμείς έπρεπε να σας κάνουμε ειδικό δικαστήριο για τη ΔΕΗ, αυτή είναι η αλήθεια, που την παραλάβαμε στα μαύρα της τα χάλια”, ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του ο Άδωνις Γεωργιάδης, επανερχόμενος στο θέμα.


Πυρά Γεωργιάδη κατά Τσίπρα και Τσακαλώτου


«Τόλμησε και είπε ο Τσίπρας στην ΔΕΘ το αμίμητο. Μας κάλεσε να μειώσουμε τους φόρους. Ποιος; Ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πολιτικός. Τόλμησε να πει σε εμάς να μειώσουμε τους φόρους. Το είπε σε εμάς που μειώνουμε τους φόρους ενώ εκείνος είχε φορολογήσει ότι κολυμπούσε, ότι πετούσε και ότι ανέπνεε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.


«Οι ξένοι σας ζητούσαν ένα και εσείς παίρνατε δύο. Γδάρατε τους μικρομεσαίους, γδάρατε τον κόσμο στους φόρους και έρχεστε και μας λέτε εσείς οι γδάρτες να μειώσουμε τους φόρους. Βάζατε φόρο στο σουβλάκι 13% αλλά αν είχε αλάτι 23%. Δεν έχει εφευρεθεί άλλος πιο ψεύτης στον πλανήτη από τον Τσίπρα. Υποδείξεις από εσάς που γδάρατε τον κόσμο δεν δεχόμαστε. Σας πονάνε οι αλήθειες αλλά αν μπορεί ένας από εσάς να αμφισβητήσει τους φόρους. Ντροπή σας έχετε μούτρα και μιλάτε», πρόσθεσε.


Δείτε την απάντηση του Άδωνι επί του προσωπικού στις αηδίες Τσίπρα "το επίπεδο και η τσιριχτή φωνή του Υπουργού Ανάπτυξης"


Απευθυνόμενος στους επερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έντονο ύφος για την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης, σημείωσε ότι «Μπορούμε να διαφωνούμε ιδεολογικά, πολιτικά μπορούμε να διαφωνούμε για ό,τι θέλετε αλλά δεν μπορούμε να διαφωνούμε για τους αριθμούς. Μπορεί να μπει ο κύριος Τσίπρας στην επίσημη στο σελίδα της ευρωπαΐκής επιτροπής για να δει τη θέση της κάθε χώρας σε σχέση με τις άλλες χώρες ως προς την οικονομική τους έπεισε επίδοση. Να ενημερώσω τον κύριο πρώην πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα είναι για το έτος 2021 στην 6η θέση σε ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κύριος Τσίπρας μας κατέταξε στην 26η. Ντροπή ένας πρώην πρωθυπουργός να υποβιβάζει κατά αυτό τον τρόπο τα οικονομικά αποτελέσματα της χώρας. Είναι επιτυχία του ελληνικού λαού που κοπιάζει και τα καταφέρνει. Ούτε αυτονόητο ήταν να έχω αυτή την επίδοση ούτε απλό είναι».


Δείτε την απάντηση Γεωργιάδη στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις αυξήσεις


Οι αυξήσεις των τιμών είναι φαινόμενο παροδικό, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της επίκαιρης επερώτησης 56 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια.


Σημείωσε ότι το φαινόμενο αναμένεται να υποχωρήσει, από τα Χριστούγεννα και μετά, προειδοποίησε ότι οι εταιρείες που θα βιαστούν να ανεβάσουν τις τιμές, διότι έχουν ανέβει οι πρώτες ύλες, θα χάσουν πελάτες όταν υποχωρήσουν σε λίγο καιρό, θα έχουν πέσει οι διεθνείς τιμές.


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε όλους τους τόνους τόνισε ότι οι αυξήσεις τιμών στην Ελλάδα είναι φαινόμενο υπαρκτό αλλά κινούνται χαμηλότερα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Το πρόβλημα δεν είναι ενδογενές. Δεν είναι δικό μας αλλά είναι εισαγόμενο», είπε και επισήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κάθε μήνα το διαθέσιμο εισόδημα αυξάνεται και σε αυτό οφείλεται η αύξηση της κατανάλωσης.


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε ότι ψηφίστηκε διάταξη που απαγορεύει στις επιχειρήσεις να πωλούν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από όσο πωλούσαν τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την πανδημία.


«Η διάταξη υπάρχει μέχρι την ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας», είπε και προειδοποίησε πως γίνονται χιλιάδες έλεγχοι και «γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν έχουν παρατηρηθεί».


Αναφέρθηκε επίσης στον αιφνιδιαστικό έλεγχο σε όλες τις αλυσίδες υπεραγορών και στις αλυσίδες χονδρικού εμπορίου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν καρτέλ και αναμένονται τα αποτελέσματα.


Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε εμφατικά για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. «Όλοι ανέμεναν ότι το 2020 η Ελλάδα θα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ. Τελικώς, κλείσαμε στην 4η θέση από το τέλος, μαζί με τη Γαλλία, σε πολύ μεγάλη απόσταση από την τελευταία Ισπανία. Το 2021 αυτό που επιτυγχάνει η ελληνική οικονομία, ούτε αναμενόμενο ούτε δεδομένο ήταν. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών, είναι αποτέλεσμα συλλογικό του ελληνικού λαού», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


«Σήμερα έχουμε την 6η καλύτερη θέση στην Ευρώπη. Το 2015 η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση στην Ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το 2016 η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση στην Ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το 2017 η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση στην Ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το 2018 η Ελλάδα ήταν 4η από το τέλος. Το 2019 ήταν 5η από το τέλος, μισό από εσάς και μισό από εμάς. Σήμερα είμαστε στην 6η θέση. Κυβερνήσατε 4 χρόνια. Ήσασταν πάντα τελευταίοι και τώρα που είμαστε στην 6η θέση, μας λέει η κυρία Αχτσιόγλου ότι ήταν αναμενόμενο. Θα σας έλεγα καμιά βαριά κουβέντα αλλά είμαι στη Βουλή των Ελλήνων και δεν μου επιτρέπεται», συμπλήρωσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια